Ten Hag (©Reuters)
Ten Hag (©Reuters)

“Teatar apsurda”: Ten Hag ostaje u Mančester junajtedu i dobija novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 23:55

Gledaćemo derbi holandskih trenera u Premijer ligi

Veliki obrt kao u kakvom teatru: Erik ten Hag, odavno već otpisan, prežaljen, smenjen, sa spakovanim koferima, proglašen za jednog od najlošijih menadžera u novijoj istoriji Mančester junajteda – ostaje u klubu!

Holandski stručnjak kao neka mačka ima devet života i uspeo je da ponovo preživi na “Old Trafordu” kada to niko nije očekivao. Kako tvrde brojni engleski mediji, svi iz svojih saznanja, Ten Hag je dobio podršku čelnika Mančester junajteda da ostane.

Izabrane vesti

I ne samo to, nego će uskoro da počne pregovore oko novog ugovora! Kakav teatar apsurda na “Teatru snova”… Tako će naredna sezona doneti jedan novi, a veliki derbi: sudar holandskih trenera u Premijer ligi, koji se baš naročito ne mirišu. Erik ten Hag će voditi Junajted, dok će Arne Slot biti na klupi Liverpula.

Ten Hagu ugovor sa Junajtedom ističe za godinu dana, mada postoji opcija produžetka za još godinu. Međutim, dobio je podršku od čelnika, pa će se uskoro krenuti u razgovore kako da se ta saradnja oroči na duži period.

Sve je to šokantno, jer su “Crveni đavoli” sezonu u Premijer ligi završili na osmom mestu, što im je najgori rezultat od 1992. godine, kada je liga dobila naziv koji i danas nosi. Verovalo se da ni osvojeni trofej FA Kupa protiv isceđenog Mančester sitija neće promeniti Ten Hagovu sudbinu, barem je tako najavljivano na Ostrvu.

Pominjalo se da Junajted gleda ka Robertu de Zerbiju, Tomasu Tuhelu, Tomasu Franku, Maurisiju Poketinu i Kjeranu Mekeni kao mogućim Ten Hagovim naslednicima. Navodno je sa nekima od njih i razgovarano. Pa, na kraju ili nijedan od njih nije bio ubeđen da će mu sunce sinuti na “Old Trafordu” ili pregovora zaista nije ni bilo.

Kako god, suvlasnik Junajteda Džim Retklif i sportski direktor Dejv Brejlsford odlučili su da nastave ruku pod ruku sa Ten Hagom. Možda će od ove odluke navijači Mančestera početi da čupaju kosu s glave, ali trener bez kose će nastaviti tamo gde je stao u maju. Valjda gore ne može…


tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara