Tarner pravio čuda, Brazilci zaustavljeni u Orlandu! Pulišić poništio Rodriga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 03:51

Golman Notingem Foresta kumovao primljenom golu, ali je nakon toga bio najzaslužniji što je njegova selekcija ostala neporažena – 1:1

Nije bilo dovoljno Brazilu što je u prijateljskoj utakmici u Orlandu imao praktično domaćinsku atmosferu pred 60.000 gledalaca na Kemping vorld stadionu, veliku incijativu i brojne prilike na samom terenu. Sjedinjene Amaeričke Države su na svojoj strani imale čudesnog Meta Tarnera i nadahnutog Kristijana Pulišića, što im je bilo dovoljno da izbegnu poraz od slavnog protivnika – 1:1 (1:1).

Golman Notingem Foresta je napravio samo jednu grešku na večerašnjoj utakmici. U 17. minutu je prilično kratko ispucao loptu, pala je ispred polovine terena, a onda su Brazilci iz nekoliko dodavanja došli do gol šanse i vođstva u koje ih je doveo Rodrigo. Ipak, tuga domaće publike trajala je svega devet minuta, kada je Pulišić iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora pogodio bliži ugao Alisona Bekera, kaznivši katastrofalno postavljen živi zid Brazila.

Izabrane vesti

Fudbaler Milana je večeras prekinuo trogodišnji negativan niz protivnika Selesaa, postavši prvi igrač koji je postigao pogodak iz slobodnog udarca još od legende Urugvaja, Luisa Suareza, koji je to učinio 2021. godine. Takođe, još jednom se potvrdilo da su južnoameričke selekcije Pulišićeva poslebna inspiracija, pošto je Brazil četvrta selekcija iz KONMEBOL federacije kojoj je zatresao mrežu. Pre toga je to učinio protiv Bolivije, Čilea i Venecuele. U istoriji SAD to je uspelo još samo legendama Klintu Dempsiju i Lendonu Donovanu.

Ipak, svega ovoga večeras ne bi bilo u Orlandu bez pomenutog Tarnera. Golman američke selekcije je ostvario 11 uspešnih intervencija protiv Brazila, što je drugi najbolji učinak u istoriji ove reprezentacije. Rekord još uvek drži Tim Hauard, koji je zabeležio 15 odbrana protiv Belgije na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Selekciji Dorivala Žuniora se praktično nema šta zameriti, osim realizacije. Brazilci su igrali brzo, direktno i na momente lepršavao, imali su gotovo 60 odsto lopte u svom posedu i čak 24 udaraca ka golu, od čega 12 u okvir, ali im to nije donelo rezultat. Mada, on večeras suštinski nije bio u prvom planu, iako je motivacija zbog brojne publike bila ogromna.



tagovi

Met TarnerKristijan PulišićRodrigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara