Ibrahim Tanko (©Starsport)
Ibrahim Tanko (©Starsport)

Tanko “podebljava“ napad Nišlija

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 15:48

Radnički ekspresno pronašao zamenu posle odlaska Stefana Čolovića - stiže bivši krilni napadač Javora

Radničkom se ovog leta osladilo da svoj napad pojačava fudbalerima koji su afirmaciju na srpskoj fudbalskoj sceni stekli u dresu Javora. Nakon Radivoja Bosića i Trivantea Stjuarta, na Čair stiže Ibrahim Tanko! Prema saznanjima Mozzart Sporta koja su potvrđena u rukovodstvu kluba, sve je dogovoreno sa 25-godišnjim fudbalerom iz Gane, ostaje samo da se posao ozvaniči u toku sutrašnjeg dana.

Tanko stiže u Niš na mesto koje je pre svega par dana ostalo upražnjeno odlaskom Stefana Čolovića u Nasaf iz Uzbekistana. Radnički je ekspresno reagovao na tržištu i dogovorio se sa fudbalerom koji je poslednjih šest meseci proveo u redovima Makabi Netanje iz Izraela.

Izabrane vesti

Tanko ima dugogodišnji staž u srpskom fudbalu, svojevremeno je čak pokušao da se nametne u Crvenoj zvezdi, ali je izrazite brzinske sposobnosti, a povremeno i golgeterski potencijal, demonstrirao u dresovima Bežanije, lučanske Mladosti i Javora, za koji je igrao najduže – čak tri i po sezone.

Ovim verovatno neće biti stavljena tačka na prelazni rok na Čairu. Nešto se poslednjih dana „zakuvava“ oko Davida Petrovića i postoje indicije da bi mladi reprezentativac Srbije u narednom periodu mogao da karijeru nastavi u inostranstvu, što bi onda verovatno opet nateralo Nišlije da potraže alternativu u odbrani.

Iza Radničkog je polovičan učinak u prva dva kola Mozzart Bet Superlige. Poraz od Čukaričkog na Banovom brdu (0:2), pa pobeda nad TSC-om u Leskovcu (1:0). Nišlije u trećem kolu, u nedelju u Gornjem Milanovcu, igraju protiv „ranjenog“ imenjaka iz Kragujevca.



tagovi

Ibrahim TankoRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara