Seni Majulu (©Reuters)
Seni Majulu (©Reuters)

Tako to radi Luis Enrike: Lansirao dva akademca, jedan već postigao gol

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 10:55

Trener Pari sen Žermena ove sezone daje prostor Seniju Majuluu i Ibrahimu Embajeu

Navikli smo prethodnih godina da Pari Sen Žermen troši apsurdno velike svote novca na gomilanje svetskih zvezda čiji ego aspolutno nijedan trener nije mogao da kontroliše. Osim osvajanja domaćeg šampionata i jednog finala Lige šampiona, tim iz glavnog grada Francuske definitivno nije uspeo da napravi ono što je nameravao.

Odjednom, svesni da im projekat nije urodio plodom, čelnici Svetaca rešili su da okrenu list i više pažnje posvete sopstvenoj akademiji i plodove toga su polako počeli da ubiraju. Voren Zair Emri je tu od ranije, ima tek 18 godina i jedan je od budućih lidera francuske reprezentacije, ali je Luis Enrike ove sezone u orbitu lansirao još dvojicu bisera iz mlađih kategorija. Prvi je vezista Seni Majulu, koji je sinoć protiv Strazbura postigao debitantski gol za Parižane. Upravo je njega Enrike posebno apostrofirao posle utakmice.

Izabrane vesti

"Pokazao je izuzetan potencijal i snalažljivost u šesnaestercu. Večeras je postigao gol, a verujte, mogao je još dva. Veoma sam zadovoljan sa njim. On je igrač za budućnost, drago mi je što je ovde sa nama. Čeka nas još mnogo uživanja sa njim na terenu. Moraju da postoje mečevi koji nose tenziju, oni pomažu mladim igračima da se razviju. Potrebno je da imamo poverenje u njih kad su takve stvari u pitanju. U prošlosti smo imali mnogo igrača sa ogromnim individualnim kvalitetom, ali to sad nije slučaj", istakao je Luis Enrike.

Drugi igrač koji je protiv Strazbura ušao sa klupe je Ibrahim Embaje. U pitanju je mladi krilni napadač koji je najmlađi debitant u istoriji kluba sa Parka Prinčeva. Sa 16 i po godina bio je starter na utakmici protiv Le Avra u prvom kolu ove sezone.

"Ušao sam u istoriju kluba, morate mnogo da radite da bi ste došli do ovog nivoa. Sve je drugačije od onoga što sam do sada imao. Potpuno drugačiji intenzitet i način igre. Stvarno je nešto posebno", rekao je tada Embaje.

Generalno gledano, PSŽ ima izuzetno mlad tim, prosek godina je tek 23.9, a opet, igraju napadački fudbal i opet su prvi na tabeli. Sve to govori da su Luis Enrike i čelnici kluba pogodili u centar sa davanjem šanse momcima iz svojih redova. Sad je več pitanje posle Zair Emrija, Majulua i Embajea - ko je sledeći?

FRANCUSKA 1 – 8. KOLO

Petak

Monako - Lil 0:0

Subota

Brest - Ren 1:1 (0:0)

/Del Kastiljo 54 pen - Žota 86/

Sent Etjen - Lans 0:2 (0:1)

/Frankovski 20, Labe-Laskari 79/

PSŽ - Strazbur 4:2 (1:0)

/Majulu 18, Asensio 47, Barkola 66, Li 90 - Mara 58, Dijong 90+3/

Nedelja

15.00: (3,70) Avr (3,50) Lion (2,00)

17.00: (3,20) Nant (3,30) Nica (2,45)

17.00: (2,80) Okser (3,40) Rems (2,65)

17.00: (1,62) Tuluz (3,70) Anže (6,00)

20.45: (4,50) Monpelje (3,80) Marselj (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara