Tako to rade veliki klubovi: Roma objavila sve detalje Ibanjezovog transfera

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 19:50

Bez uvijanja, transparentno

Vest da je Roma angažovala mladog štopera Atalante Rodžera Ibanjeza nije nikakva senzacija, jer se o ovom poslu nekoliko puta pisalo prethodnih sedmica, ali način na koji je Vučica saopštila transfer privukao je pažnju.

Naime, vest o dolasku momka koga je prvo želeo Siniša Mihajlović u Bolonji plasirana je tako da je klub otkrio sve detalje ovog posla. Bez ikakvog uvijanja, sve transparentno.

Izabrane vesti

Naime, Ibanjez će u Romi biti na besplatnoj pozajmici do juna 2021. godine, što se razlikuje od prvobitne informacije da će Vučica platiti milion evra za obeštećenje. Posle 18 meseci Roma ima obavezu da plati 8.000.000 evra za obeštećenje, plus još bonuse, maksimalno do 2.000.000 evra baziranih na sportskim uspesima kluba. Atalanti ide i deset odsto od sledeće prodaje, u slučaju da Ibanjez bude prodat do juna 2024. godine. Ako se desi da Ibanjez ostane posle 30. juna 2024, Atalanti sledi još milion evra na ime obeštećenja, što je u ovom trenutku deset od tek dogovorenog posla.
“Jako sam srećan što sam ovde. Roma ima sve što igrač može da poželi, ovo je veliki tim. Siguran sam da ću se osećati dobro ovde“, izjavio je Ibanjez.

I generalni direktor Rome Gvida Fijenga nije krio zadovoljstvo zbog završenog posla.
“Vidimo veliki Ibanjezov potencijal. Siguran sam da će nam uskoro pomoći da napredujemo kao tim, a da će u budućnosti postati važan deo našeg projekta. Ibanjez može da postane važan deo naše odbrane“, kaže Fijenga.

Foto: AS Roma


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara