Tako se pokazuju 'mišići': Kopenhagen ne da tinejdžera ni za 20.000.000 evra; i Humels odbio Sosijedad

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 18:25

Ori Oskarson u centru pažnje na evropskoj pijaci već nekoliko nedelja...

Kupovinom Luke Sučiča iz Salcburga Real Sosijeda je nadomestio odlazak Mikela Merina; bočne pozicije pojačane su dolascima Havija Lopesa iz Alavesa i Serhija Gomesa iz Mančester Sitija, ali s štoperom i napadačem ide dosta teže.

Podsetimo, Baski dosta dugo bezuspešno tragaju za centralnim defanzivcem koji bi odmenio Robina le Normana, činilo se na trenutak da su ga pronašli u veteranu Matsu Humelsu, međutim Nemac se u poslednji čas predomislio, izvinio i poslao odgovor - NE. Uz obrazloženje da trenutno ne bi mogao maksimalno da se posveti profesionalnim obavezama zbog privatnih poblema.

Izabrane vesti

Mediji su kasnije otkrili da se radi o razvodu...

Povratkom Andrea Silve u RB Lajpcig u rosteru Real Sosijedada otvorilo se mesto za novog napadača. Tu je Umar Sadik kao klasična 'devetka', Šeraldo Beker može da pokriva i krilne pozicije, čak više voli da ima prostora za beg po boku, dok Mikel Ojarzabal po potrebi 'šeta' od krilnog napadača do centarfora. Jasno je, dakle, da španskom velikanu treba još jedna prava 'devetka', detektovali su je u 19-godišnjem Islanđaninu Oriju Oskarsonu (19) iz Kopenhagena, međutim niko nije mogao ni da pretpostavi da će Danci biti tako tvrdi pregovarači.

Do te mere tvrdi da su glatko odbili i poslednju ponudu za ovog tinejdžera tešku čak 20.000.000 evra!

Momak je na uvodnih 11 mečeva ove sezone postigao sedam pogodaka, što je dodatno zagrejalo ljude iz Sosijedada, ali na Parkenu savršeno mirni - kao da im je ponuđeno 2.000.000, a ne 20.000.000.

Nema sumnje da najbolji danski klub na ovaj način 'pokazuje mišiće' i nastavlja da podiže lestvicu: pre dve godine oborio je klupski rekord prodavši Viktora Kristijansena Lesteru sa 14.000.000; prošle godine Arnar Haraldson koštao je Lil 15.000.000. I jedan i drugi 20-godišnjaci.

Kako stvari stoje, Ori Oskarson nadmašiće ih i to poprilično...


tagovi

Ori OskarsonMats HumelsLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara