Lalatović: Dao bih deset godina života za trofej sa Vojvodinom

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.05.20. | 15:17

„Bilo bi pogubno da se igra 11 utakmica do kraja lige“, smatra trener Novosađana

Prvaci države dvaput (1966, 1989). Jedini pehar kupa pre šest leta. Iako odavno nije ništa osvojila, Vojvodina ne odustaje od velikih planova, a njen aktuelni trener „puca“ od ambicije da baš on bude upisan u istoriju kao čovek koji je Novosađanima doneo trofej.

Zato po povratku na teren, prvi put posle proglašenja vanrednog stanja, Nenad Lalatović sija od zadovoljstva i najavljuje da ga sa klubom sa „Karađorđa“ zanimaju samo najveći dometi. Pogotovo što infrastrukturno, pa i kad je tradicija u pitanju, Voša ispunjava uslove da se umeša u trku za neko znamenje u fudbalskoj Srbiji. Sam pogled na resurse raduje Lalatovića, jer mu omogućavaju da nesmetano vodi treninge čak i posle preporuka Ministarstva omladine i sporta o obaveznoj socijalnoj distanci i „pravilu 9+1“.
„Imamo šest terena i osam svlačionica, pa kad vidite sve ovo na SC „Vujadin Boškov“, imate veliku volju za radom, a sve to upotpunjava sjajna i pobednička atmosfera među igračima. Što se mene tiče, imam ogromnu želju da sa Vojvodinom osvojim trofej i dao bih bukvalno deset godina života da se to desi“, pojasno je Lalatović na prvom treningu posle skoro dvomesečne pauze.

Izabrane vesti

Njegovi izabranici ovog ponedeljka vratili su se treninzima u nameri da što spremni dočekaju kraj maja, za kad je najavljen nastavak Superlige. S tim da se još ne zna da li u maksimalnom ili skraćenom formatu.
Ako se bude igrao plej-of, očekuje nas sigurno još 11 utakmica, plus eventualno još tri u kupu, a lično i dalje smatram da bi to bilo pogubno za igrače. Postoje, međutim, stručniji ljudi koji će odlučiti o tome kako bi trebalo završiti sezonu. Kao trener, moram biti spreman na sve, baš kao i igrači. Ako se ukine vanredno stanje, plan je da odigramo tri, četiri prijateljske utakmice, iako ih još nismo zakazali. Ako se obistine najave našeg predsednika Aleksandra Vučića da će već krajem ove nedelje biti ukinuto vanredno stanje, brzo ćemo zakazati neke prijateljske mečeve“.

Vojvodina je trenutno treća na tabeli, tri boda iza Partizana i pet ispred TSC-, što znači da bi, po trenutnom rasporedu, izborila igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prito, gaji velike ambicije u Kupu Srbije, gde je stigla do četvrtfinala.
Najbitnije je to da smo svi živi i zdravi i da smo se vratili svakodnevnim obavezama. To smo dugo čekali i zato me raduju osmesi na licima igrača, vidi se da im je nedostajao njihov klub. Što se tiče ove sedmice, danas smo odradili samo uvodni trening sa loptom, u utorak i sredu su na programu po dva treninga, u četvrtak jedan, u petak i subotu ponovo dva i u nedelju je slobodan dan. Kako vreme bude odmicalo, treninzi će biti sve teži, moramo se dobro spremiti za nastavak sezone“, dopunio je Nenad Lalatović.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara