(Printscreen)
(Printscreen)

Taj ludi, novi žreb: Svi parovi Lige šampiona na jednom mestu

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.24. | 19:04

Očekuju nas desetine i desetine derbija i spektakularnih utakmica u novom formatu elitnog evropskog takmičenja

Ako vam do sada nije bilo jasno zašto je UEFA morala da odustane od starog dobrog izvlačenja kuglica, te angažuje kompjuterski algoritam da bira, spaja i raspoređuje, kako je žrebanje za novi format Lige šampiona počelo, sve vam se samo kazalo.

Nakon inicijalnog izvlačenja po jedne kuclice i otkrivanja natpisa sa imenom kluba (od prvog ka nižim šepirima), u nekoliko sekundi izlazila bi imena svih osam njegovih rivala, kao i dodatna informacija koja četiri meča igra na strani, a koje četiri utakmice kod kuće.

Izabrane vesti

I verovatno se u jednom momentu svim fudbalskim entuzijastima spržio mozak jer je nemoguće na prvu loptu pohvatati ko je kako prošao na žrebu. Naravno, dobrom delu Srbije u fokusu je bila Crvena zvezda i njenih osam rivala (kod kuće: Barselona, Benfika, PSV i Štutgart; Na strani: Inter, Milan, Jang Bojs, Monako), ali ako ste poželeli da saznate kakve vas sve fudbalske poslastice čekaju u novoj sezoni Lige šampiona presvučene u novo ruho, na pravom ste mestu.

Na prvu loptu gledaćemo evropske klasike najtrofejnijih klubova Lige šampiona. Real Madrid je među svojih osam rivala izvukao Milan koji dolazi na Santjago Bernabeu i Liverpul kojem će morati na noge. Uz sedmostrukog i šestostrukog prvaka Evrope, na putu Real Madrida ka drugoj fazi nalaze se Borusija Dortmund, Atalanta, Salcburg, Lil, Štutgart i Brest.

Iz vizure Mančester Sitija žreb je bio vrlo korektan sa Interom i Pari Sen Žermenom iz prvog šešira, Klub Biržom i Juventusom iz drugog, Fajenordom i Sportingom iz trećeg i praškom Spartom i Slovanom iz Bratislave kao rivalima iz poslednjeg šešira.

Bajern, Liverpul i Barselona mogu da budu zadovoljni nakon uspešne UEFA novotarije u Grimaldi forumu. Protivnici Bavaraca su Pari Sen Žermen, Barselona, Benfika, Šahtjor, zagrebački Dinamo, Fajenord, Slovan iz Bratislave i Aston Vila. Kada je reč o Liverpulu, uz Real Madrid, Lajpcig, Bajer Leverkuzen i Milan iz trećeg i četvrtog šešira rivali su mu Lil, PSV, Bolonja i Đirona. Primetili ste da je žreb spojio Ćabija Alonsa sa ekipom kojoj je 2005. pomogao da osvoji Ligu šampiona i koja je nakon bljeska sa Leverkuzenom razmišljala o tome da ga angažuje.

Jedini gigant kojeg je Barselona izvukla jeste Bajern, a uz vicešampiona Nemačke tu su još Borusija Dortmund, Atalanta, Jang Bojs, Crvena zvezda, Brest i Monako.

Iako je "lakše prošao sa Lajpcigom iz prvog šešira, izazovan žreb imao je Inter, ali Nerazure čekaju okršaji sa Mančester Sitijem, Arsenalom i Bajer Leverkuzenom, odnosno Crvenom zvezdom, Jang Bojsom, Monakom i Spartom.

Od devet prvošeširaša, mučan žreb imao je Pari Sen Žermen, jer Parižane iz prvog šešira čekaju Mančester Siti i Bajern, a iz drugog Atletiko Madrid i Arsenal. A Bogami izvukao je i koske i trećeg i četvrtog - PSV, Salcburg, Đironu i Štutgart.

To je siže rivala trenutno najmoćnijih klubova Evrope, a o svim ostalim parovima možete se informisati kroz šematske fotografije koje je po završetku žreba objavila UEFA.




tagovi

žreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara