Savo Milošević: Bolje nerešeno, nego poraz… Ne bih se složio da je bilo toliko loše

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 21:22

“Najbolji deo naše igre bio je početak drugog dela. Taj deo je bio prekinut više puta, izgubili smo ritam, to je jedino objektivno opravdanje”.

Od evropskog Partizana - ništa. Najavljeno je da bi 162. večiti derbi trebalo da bude poligon na kome će crno-beli ponoviti partije sa međunarodne scene, ali su Grobari razočarani dešavanjem na travi Marakane.

Za 90 minuta njihovi miljenici nisu stvorili šansu kojom bi ugrozili Milana Borjana. Doduše, nisu ni matirani, ali je utisak da je gostima čaša više polupuna, nego poluprazna.

Izabrane vesti

Saglasan je s tim i Savo Milošević.
“Rezultat je realan. Sveukupno, Zvezda je bila bolja. Bar u prvom poluvremenu, više nego što smo mi u drugom. Nemam objašnjenja zbog čega smo izašli bez energije i koncentracije. Imali smo sreće da ne primimo gol. Jedino dobro je što smo i ovakvi, kad nismo na maksimumu, izvukli nerešen rezultat u gostima”, bio je prvi utisak trenera Partizana na konferenciji za medije posle meča.

Jedna od njegovih vrlina je što stvarnost ne uvija u oblande.
“Sve četiri utakmice ovog proleća su bile ispod jesenjeg nivoa. Moraćemo da razmislimo kako ćemo dalje”.

Očekivalo se da će Partizan napasti, u pokušaju da spusti razliku na jednocifrenu, ali...
“Radije bih da ne izgubim. Bolje nerešeno, nego poraz. Nije da nismo hteli da pobedimo, ali u prvom poluvremenu smo bili toliko loši da u drugom, iako smo stvorili dve, tri šanse, nismo zaslužili da damo gol. Moglo je da bude 1:1 i 2:2, prilika je bilo. Ne bih se složio da je bilo toliko loše...”

Sveukupno, derbi je razočarao. Bar je takav utisak javnosti.
“Došli smo da probamo da pobedimo. Pokašavam da budem realan i samokritičan. Mogu i dodatno da kritikujem, nije problem... Probleme smo imali tačno tamo gde smo pretpostavili. Nismo na njih odgovorili. Moglo je da ih bude više”.

Tokom obraćanja medijima, mladi strateg je jasno stavio do znanja da je igra bila loša, pa se nametnulo pitanje šta je rekao igračima posle bledog izdanja u prvih 45 minuta.
“Ne bih o detaljima. Na konferenciji sam baš kritičan. U svlačionici sam bio mnogo žešći”.

Može biti da je razlog očajnom fudbalu, sa obe strane, veliki broj faulova, prekida, seckanja igre, ali i navijačkog performansa zbog kojih je sudija Lazar Lukić nekoliko puta odmarao aktere derbija.
“Najbolji deo naše igre bio je početak drugog dela. Taj deo je bio prekinut više puta, izgubili smo ritam, to je jedino objektivno opravdanje”.

Ipak...
“Ne želim da se bavim statistikom. Pokušavam da budem realan i samokritičan, jedino mogu da kažem da smo od četiri meča sa Zvezdom u mom mandatu tri igrali na Marakani, a zna se kakva je prednost domaći teren. Prethodni put smo dobili, sad smo odigrali nerešeno, kad se pogledaju rezultati nije to tako loše. Statistički”.

Imaće narednih dana o čemu da razmišlja stručni štab Partizana, jer napad ne funkcioniše. Niko od jesenjih aduta, pre svih Suma, Sadik i Asano, nije dao gol ovog proleća.
“Ne bih izdvajao pojedince ni kad je bilo dobro, pa neću ni sad. Kao tim, nismo odigrali kako možemo, rekao sam da moramo mnogo bolje. Može da bude problem što naša navalna četvorka, Sadik, Suma, Asano i Marković nije uspela da ugrozi Zvezdu u velikoj meri, ali isti igrači su nam doneli dosta u prethodnim utakmicama. Individualno mogu više, da su danas dali više igra bi izgledala bolje. Na meni je da nađem uzrok što nije”.

S obzirom da crveno-beli i dalje imaju 11 bodova prednosti, teško da u Humskoj 1 mogu da se nadaju tituli. Da li od nje odustaju?
“Pitajte me i sledeće nedelje. I one naredne. Konstantno odgovaram na ista pitanja. Nismo pokazali mnogo enregije, možda smo tim poslali pogrešnu poruku, a to je da odustajemo, ali smo dužni da damo sve od sebe. Bodovna razlika je velika. Realno, teško dostižna, ali nije opravdanje”, pojasnio je Savo Milošević.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara