Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Tadić i Kopljanici pobegli sa giljotine u Roterdamu, ali titula sve više izmiče (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 16:30

Fajenord komičnim golom ispustio pobedu u velikom derbiju - 1:1 (1:0)

Tek je polovina sezone u holandskoj Erediviziji, ali sve su manje šanse Ajaksa da odbrani tron i upiše treću uzastopnu titulu, ukupno 37.

Kopljanici iz Amsterdama u velikom derbiju sa Fajenordom vezali su i peti remi u prvenstvu (1:1), a kako su prethodno izgubili od drugog velikog rivala, PSV Ajndhovena (1:2), poslednju pobedu u nacionalnom šampionatu upisali su još 22. oktobra prošle godine, protiv RKC-a u gostima (4:1). Ne deluju Dušan Tadić i saigrači da su u šampionskom ritmu i ako se brzo ne vrate u pobedničku formu, teško da ćemo ih i na kraju ove sezone videti na vrhu.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme današnjeg De Klasikera pripalo je domaćinima, koji su na odmor otišli s prednošću stečenom u 34. minutu. Sjajno je sa dvadesetak metara šutirao 20-godišnji Brazilac Igor Paikšao, debitant u najvećoj utakmici holandskog fudbala. Bio je to drugi gol nekadašnjeg napadača Koritibe u Erediviziji, ali je konačno proradio pošto je prethodni dao nedelju dana ranije u Groningenu i tako probio led. Paikšao je i bio jedan od najopasnijih igrača Fajenorda u ovom meču.

Inače, pogotku Brazilca prethodila je greška nekadašnjeg kapitena Fajenorda, Stivena Berghujsa, koji je danas prvi put igrao pred punim tribinama De Kujpa. U dresu omraženog rivala iz Amsterdama, tako da možete zamisliti kako mu je bilo...

Uspeli su, ipak, Kopljanici u drugom delu utakmice da pobegnu s giljotine i osvoje bod koji čuva nadu da bi do kraja mogli da prestignu AZ, Tvente, PSV i Fajenord, koji im beži pet bodova. Veliki posao odradio je Dušan Tadić u 71. minutu. Lepo je driblinzima stvorio poziciju za centaršut, pronašao Stivena Bergvajna na drugoj stativi, koji je probao atraktivno iz voleja - neuspešno, ali je imao sreću da je Davi Klasen izmakao iz vida domaćin defanzivcima, a onda je još više sreća pogledala Ajaks kada se lopta od Matsa Vajfera odbila u mrežu.

Osokoljeni izjednačenjem pojačali su gosti iz Amsterdama pritisak u poslednjih dvadesetak minuta i probali da dođu do sva tri boda, ali je Arne Slot dobro postavio odbranu svog tima i zatvorio sve prilaze golu. I pored toga što su ispustili vođstvo, neće u Roterdamu biti nezadovoljni ovim bodom, kojim su povećali razliku na plus tri u odnosu na drugoplasirani PSV.

EREDIVIZIJA - 17. KOLO

Petak

Eskcelzior - Volendam 2:0 (1:0)

/Mirani 18ag, Azarkan 80/

Subota

NEC - Emen 3:1 (2:1)

/Dimata 12 penal, 35, Sisoko 52 – Živković 44/

Kambur - Sparta 0:3 (0:2)

/Lauritsen 9, Saito 18, Van Kroj 51/

PSV - Vitese 1:0 (0:0)

/Til 48/

Nedelja

Herenven - Groningen 3:1 (1:1)

Fajenord - Ajaks 1:1 (1:0)

/Paikšao 34 - Klasen 71/

Tvente - Utreht 2:0 (1:0)

/Černi 45+1, Misidjan 64/

AZ Alkmar - Fortuna Sitard 3:1 (2:1)

/De Vit 4, Navaro 24ag, Pavlidis 56 - Jilmaz 11/

Odloženo

RKC - Go Ahed Igls



tagovi

FajenordAjaksDušan TadićEredivizijaDer KlasikerHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara