Domeniko Krišito (©FC Genoa/Tviter)
Domeniko Krišito (©FC Genoa/Tviter)

Svuda pođi, u Đenovu dođi: Kapiten se vratio iz penzije da ispravi grešku

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 23:18

Domeniko Krišito ponovo među Grifonima

Iako rodom iz Čerkole, predgrađa Napulja, karijera Domenika Krišita u Italiji usko je vezana za Đenovu. Prošao je kroz njenu školu, tamo i debitovao u seniorskom fudbalu, potom tri sezone igrao na pozajmici kao član Juventusa, pa deifinitivno postao njen igrač, da bi se nakon dve godine preselio u Rusiju, a onda iz Zenita opet vratio u lučki grad. Ukupno je 35-godišnji levi bek odigrao 274 utakmice za Đenovu.

Prošlog leta je Krišito prešao u Toronto, ali se već u novembru vratio u Italiju i objavio kraj karijere. "Penzija", međutim, nije dugo potrajala. Od danas je i zvanično ponovo član Đenove.

Izabrane vesti

Bivši reprezentativac Italije otišao je u suzama posle ispadanja iz Serije A, delimično i svojom krivicom jer je nekoliko kola pre kraja sezone u izuzetno važnom gradskom derbiju sa Sampdorijom promašio penal za 1:1 u dubokoj nadoknadi. U suzama je te aprilske večeri napustio teren, što je verovatno uticalo na odluku da ponovo obuče crveno-plavi dres.

Đenova se posle 19 kola Serije B nalazi na trećoj poziciji, sa šest bodova manje od vodećeg Frozinonea i tri od drugoplasirane Ređine. Prva dva tima će direktno u elitni rang, tako da je taj cilj i te kako ostvariv po Đenovljanje. Pokušaće doskorašnji kapiten da im pomogne u tome.

Inače, imao je Krišito prošlog leta ponude drugih italijanskih klubova, posebno iz Serije B, ali ih je sve odbio kako ne bi došao u situaciju da mora da igra protiv "svog" kluba, koji s klupe vodi 40-godišnji Alberto Đilardino, takođe bivši igrač Đenove, ali u periodu kada je Domeniko Krišito nastupao za Zenit.

Iskusni fudbaler ugovor koji će stupiti na snagu 2. januara potpisao je tri dana pred svoj 36. rođendan, ali nije navedeno na koji period. Pretpostavlja se do kraja sezone, nakon čega će i definitivno u penziju.


tagovi

Serija ADomeniko KrišitoĐenovaZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara