Noa Lang (Twitter©PSV
Noa Lang (Twitter©PSV

Svojeglavi dečko holandskog fudbala objedinio velikane i stigao u PSV s uputstvom za upotrebu

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 21:53

Noa Lang postao jedno od najskupljih pojačanja u istoriji PSV-a, ali rizična je to opklada Filipsovaca

Transfer kakav PSV nije imao još od dolaska Mateje Kežmana iz Partizana početkom 21. veka upravo je ozvaničen. Noa Lang je stigao iz Klub Briža za 13.000.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor. Ukoliko bude ispunio uslove za bonuse, skrajnuće Kežmana sa vrha liste najskupljih kupovina kluba iz Ajndhovena.

Klub Briž je uspeo da ubedi Filipsovce da plate obeštećenje u visini Langove tržišne vrednosti, a već na prvu loptu jasno je da je vicešamion Holandije odabrao rizičnu opkladu. Jer Langa od najmlađih dana bije glas da je nestašni, svojeglavi i teško ukrotivi dečko holandskog fudbala.

Izabrane vesti

Sa fudbalske strane PSV je dobio sijaset napadačkih kvaliteta - dribling, završnicu, ključna dodavanja, vrsnog izvođača prekida... Ali na drugoj strani medalje je momak koji slabo ispunjava odbrambene zadatke. Ali ni to u potencijalu nije najveći problem.

Oni nastaju kada zagrebemo ispod fudbalske površine i osvrnemo se na neslavne anegdote i glasine koje prate 24-godišnjaka. Počev od one da je kao član Ajaksa postavio ultimatum klubu „Dušan Tadić ili ja“. I tako je završio svoju Amsterdamsku priču. Ali holandski novinari tvrde da tu nije kraj.

"Postoji određena istorija vezana za tog momka. Počeo je u mlađim kategorijama Fejenorda i bio je jedini koji se pojavljivao na treninzima sa Ajaksovom torbom. To je već poprilično upitan gest. Takođe, imamo fotografije iz vremena u Ajkasu na kojima Ten Hag urla na njega da radi svoj posao", ispričao je novinar Telegrafa Marsel Van Der Kran.

Uvreženo mišljenje sedme sile u Holandiji jeste da se uvek nešto kontraverzno dešava sa Langom, nepovezano sa njegovim sportskim dostignućima.

“Najbolji igrači često nisu uvek najlakši za saradnju, ali mislim da će se Peter Boš morati da se postara da se Noa podredi sistemu. Ne trpe svi klubovi tu vrstu kontraveznog ponašanja."

Međutim, ima i onih sa operčnim mišljenjem, koji ne misli da će Langov karakter sputavati PSV, već da klub jednostavno treba to da prihvati.

“Lang je sjajan fudbaler, jedan od onih zbog čijih golova i asistencija dolazite na stadione. Verujem da će biti još bolji u Erediviziji nego što je bio u Belgiji. PSV će dobiti ceo paket, zar ne? Dovode momka koji istinski veruje u sebe. Nema ničeg lošeg u tome, jer bi svakom timu dobro došao neko ko će udariti šakom o sto kada stvari ne idu po planu. Zato PSV ne sme da se žali kada Lang nije u okvirima očekivanog ponašanja. Znaju šta dobijaju - veoma kvalitetnog, ali svojeglavog fudbalera", mišljenje je još jednog belgijskog novinara.

Na Filips stadion stiže momak koji je od šeste do 14. godine bio član Fajenorda, potom osam godina bio Ajaksovo dete. U 25. godini života, posle 125 utakmica, 38 golova i 34 asistencije reprezentativac Holandije uspeo je da objedini sve evropske velikane.

Na Filips stadion stiže sa uputstvom za upotrebu, a na Peteru Bošu je kako će to uputstvo rastumačiti i da li će se njime voditi.


tagovi

Noa LangTransferi uživoLetnji prelazni rok 2023PSV AjndhovenKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara