Bogovski fudbal na San Siru: Atalanta rešetala sa svih strana, Valensija promašivala zicere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.02.20. | 22:54

Dva gola Hatebura, majstorije Iličića i neverovatni propusti Španaca - 4:1

Crno-plava rapsodija na San Siru. Ne, nije Inter ponovo pravio čuda i preokrete u Seriji A, ovo je bilo veče tima koji je tu kao podstanar, a opet se osećao kao da je kod kuće. Atalanta, Boginja provincije, odigrala je kao da je gazdarica metropole.

Prvi put u istoriji igrala je prolećnu, eliminacionu fazu Lige šampiona i otplesala je kao da joj je to prirodno stanište. Posle 90 minuta sjajnog okršaja sa Valensijom u Milanu, klub iz Bergama je pred vratima četvrtfinala – 4:1 (2:0).

Izabrane vesti

Da budemo pošteni, koliko god da je bila sjajna Atalanta, nije bila loša ni Valensija. Nije zaslužila tako ubedljiv poraz. Nikako. Ako je italijanski tim u gol pretvorio maltene sve što je dotakao, Španci su gotovo sve – promašili. Samo šansa koju je Maksi Gomez propustio u 61. minutu, kod rezultata 3:0, kada je na petercu bio potpuno sam ispred golmana i tako šutnuo da je Golini uhvatio živu loptu, možda je najbolja slika i prilika Valensijinog izdanja na San Siru.

A, već u narednom napadu Boginja je kaznila goste. Baš onako kao u nekom antičkom epu. Hatebur se sjurio ka golu, dobio loptu i pogodio za 4:0. Bio je to njegov drugi gol ove večeri. Postao je junak utakmice, bez obzira što je Čerišev posle toga smanjio na 4:1 i ostavio koliko-toliko nadu Valensiji da na svojoj Mestalji može do čuda. A, upravo je tog Hatebura jurila Valensija tokom letnjeg prelaznog roka, prepoznala je da je on taj bek koji joj je preko potreban. Nije uspela da ga dovede, ali se večeras definitivno uverila da ga je makar - dobro skautirala.

Ako bi još nekog trebalo izdvojiti večeras, bio bi to Josip Iličić. Ponovo taj neverovatni slovenački reprezentativac, koji doživljava svoju drugu – ili, možda ipak prvu, pravu – mladost u crno-plavom dresu. Daleko od toga da je Iličić bio nepoznat ili slab igrač pre nego što je došao u Atalantu. Daleko od toga da je odjednom naučio kako se baca fudbalska magija. Ali, od momenta kada se ovenčao dresom Boginje provincije, zaigrao je kao nikada pre, kao da je crno-plavi dres za njega onaj Tolkinov prsten, koji daje apsolutnu moć onom koji ga stavi na prst.

Slovenački fudbaler rođen u Prijedoru ponovo je činio čuda na terenu. Ponovo je bio gazda, ponovo je delio lopte kao rukom i parao odbranu Valensije kao makazama. I verovali ili ne, tek večeras je postigao svoj prvi gol u karijeri u Ligi šampiona! Da je birao trenutak, bolji ne bi izabrao.

Pamtiće ovu veče i Frojler, koji je postigao jedan od najlepših golova u karijeri, „kiflu“ kojoj golman Domenek nije mogao ni prašinu da dohvati. I opet, kada se stavi sve na papir, deluje da je igrala samo Atalanta. Ali nije, promašivala je Valensija moguće i nemoguće. Ovo definitivno nije bilo veče Slepih miševa. Možda bude bolje na Mestalji...

 

Foto: Reuters


LIGA ŠAMPIONA: ATALANTA – VALENSIJA 4:1 (2:0)
/Hatebur 16, 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66/

Stadion: San Siro.
Sudija: Majkl Oliver (Engleska).

ATALANTA (3-4-1-2): Golini – Toloi, Palomino, Kaldara (od 75. Zapata) – Hatebur, De Ron, Frojler, Gosens – Pašalić (od 92. Tameze) – Iličić, Gomez (od 81. Malinovski).

VALENSIJA (4-4-2): Domenek – Vas, Mangala, Diakabi, Gaja – Feran Tores, Pareha, Kondogbija, Soler – Guedeš (od 64. Čerišev), Maksi Gomez (od 73. Gameiro).


LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak
Atletiko - Liverpul 1:0 (1:0)
/Saul 4/
Dortmund - PSŽ 2:1 (0:0)
/Haland 69 i 77 - Nejmar 75/

Sreda
Atalanta – Valensija  4:1 (2:0)
/Hatebur 16, 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66/

Totenhem – RB Lajpcig  0:1 (0:0)
/Verner 58p/

Utorak (25.02)
21.00: (4,60) Čelsi (3,60) Bajern (1,80)
21.00: (3,60) Napoli (3,45) Barselona (2,05)

Sreda (26.02.)
21.00: (4,90) Lion (3,60) Juventus (1,75)
21.00: (2,50) Real Madrid (3,40) Mančester Siti (2,75)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara