©AFP
©AFP

Šveđani opet imaju tandem snova: Nekad Larson - Ibrahimović, danas Isak - Đekereš!

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.09.24. | 22:51

Sastav Jon Dala Tomasona ubitačnim kontranapadima presudio Azerbejdžanu - 3:1; Slovaci jedva probili zid u Estoniji, Severna Irska rutinski

Čekao je švedski fudbal skoro dve decenije da dobije napadački tandem koji bi makar po broju golova mogao da stane uz rame nekadašnjem dvojcu Henrik Larson - Zlatan Ibrahimović. Čini se da ga je konačno dobio. To se može naslutiti i na osnovu današnjeg slavlja Šveđana u Bakuu na startu C Lige nacija protiv Azerbejdžana. Gosti su pobedili sa 3:1, Isak je dao dva gola, a Đekereš jedan, ali uz dve asistencije. Počasni pogodak postigao je Renat Dadašov u 82. minutu.

Sastav Jon Dala Tomasona nimalo nije blistao na večerašnjem gostovanju, i ko zna šta bi bilo da je Ramil Šejdajev iskoristio jedanaesterac u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Ipak, traljav pokušaj napadača Ankaragučua zaustavio je Viktor Johanson i na taj način udahnuo energiju svom sastavu.

Izabrane vesti

Šveđani su pokazali kakav zapravo imaju kontranapad. Sačekali su domaće da se malo više otvore, a onda razvili ubitačne nalete. Đekereš je otvorio akcije u 65. i 71. minutu, a onda u pravom trenutku asistirao napadaču Njukasla, a Isak mu je odgovorio u 80. minutu, iznudivši jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio golgeter Sportinga iz Lisabona.

Azeri su u najmanju ruku zaslužili da dođu makar do počasnog pogotka. Toral Bajramov je probio po levom krilu, centrirao u srce kaznenog prostora, a nju je u mrežu gostiju poslao dobro postavljeni Renat Dadašov.

U ostalim utakmicama prvog dana Grupe C Lige nacija nije bilo nekih preteranih dešavanja, niti ludih rezultata. Belorusija i Bugarska su odigrali meč bez golova, iako su gosti poslednjih petnaestak minuta bili sa igračem manje. Severna Irska je slavila protiv Luksemburga rezultatom 2:0, mada je razlika mogla da bude daleko ubedljivija. Razlog tome je što je domaći sastav oba gola postigao u razmaku od šest minuta tokom uvodne trećine susreta. Prvo je Padi Mekner u 11. minutu zatresao mrežu, da bi ga ubrzo ispratio Danijel Balard. Severna Irska je napadala i u nastavku, imala nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat više nije menjao.

Slovaci su kao gosti bili bolji od Estonije sa minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je Tomaš Suslov u 70. minutu. Dugo su Slovaci probijali bedem protivnika, dominirali u svakom aspektu i uputili sijaset šuteva ka golu, od čega je sedam išlo u okvir, ali jednostavno dugo nije mogla da probije barijeru. Uhvatila je goste čak malo i nervoza jer nisu uspevali da materijalizuju dominaciju na terenu, ali je Suslov dobrom reakcijom doveo Slovake u vođstvo i do apsolutno zaslužene pobede.

C LIGA NACIJA - 1. KOLO:

Azerbejdžan - Švedska 1:3 (0:0)

/Dadašov 82 - Isak 65, 71, Đekereš 80/

Belorusija – Bugarska 0:0

Estonija – Slovačka 0:1 (0:0)

/Suslov 70/

Severna Irska – Luksemburg 2:0 (2:0)

/Mekner 11, Balard 17/



tagovi

Henrik LarsonZlatan IbrahimovićAleksander IsakViktor Đekereš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara