Dean Klafurić (©Starsport)
Dean Klafurić (©Starsport)

Sve klopke evropskog fudbala: Klafurić otišao iz TSC-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 11:27

Ekipu će protiv Mladosti voditi Boris Žmukić

Prvo je Božidar Bandović dobio otkaz u Vojvodini, mada ne toliko zbog igara u Evropi koliko zbog toga što nije mogao da isti ritam održi i u Mozzart Bet Superligi, a onda je i TSC smenio Deana Klafurića, koji u Bačkoj Topoli nije sastavio ni cela dva meseca.

Tačnije, Klafurić je, kako kažu u Bačkoj Topoli, preuzeo odgovornost i sam podneo ostavku, no to ne menja suštinu da nije ispunio zadatak.

Izabrane vesti

Znalo se doduše da će biti teško odmeniti Žarka Lazetića, ali se ipak očekivalo neko manje bolno prelazno rešenje. Na kraju je baš Lazetić potpisao otkaz za Klafurića čija se ekipa raspala u dvomeču sa Makabijem u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. U prvom meču i nekako, “samo“ 0:3 uz dva crvena kartona, u Bačkol Topoli potpuni potop i 5:1 za Izraelce.

Istini za volju, ni one superligaške utakmice nisu bile blistave. Posle pet kola TSC ima samo sedam bodova, poraze od Radničkog iz Niša i OFK Beograda, usput samo četiri data gola u domaćem prvenstvu.

Premalo za tim koji se pod vođstvom Lazetića gazio većinu konkurencije u Srbiji. Jeste ovog leta ostao bez Nemanje Stojića, Miloša Cvetkovića, Josipa Čalušića, Gorana Antonića, Marina Mirčevskog... ali je i doveo Marka Lazetića, Mihajla Banjca, Đorđa Gordića i još nekoliko igrača. Međutim, igre nije bilo i posle dva meseca Klafurić je morao da ode.

Ime novog trenera TSC-a još nije poznato, ali se zna da će ekipu na nedeljnom megdanu protiv ekipe Mladosti predvoditi dosadašnji pomoćni trener Goran Žmukić.




tagovi

Dean KlafurićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara