Dani Olmo
Dani Olmo

Sve je počelo sa Norvežanima: Olmov poslednji evropski meč na Maksimiru

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.19. | 12:04

Španac debitovao protiv Oda i zaradio crveni karton, a večeras protiv Rozenborga ima priliku da se oprosti od Dinama (21.00)

Zagrebački Dinamo večeras igra prvi čin predstave zvane plej-of za ulazak u Ligu šampiona, a istovremeno talentovani Dani Olmo trebalo bi da odigra završnu tačku na Maksimiru. U Hrvatsku stiže Rozenborg, koji će od 21.00 da pokuša Dinamu da pomrsi planove i gurne ga u Ligu Evrope. Međutim, Modri su favoriti, a sa Olmom u startnoj postavi, verovatno koncentrisanog da se na pravi način oprosti od Dinamove publike, mogli bi već u prvom meču da naprave veliki korak prema plasmanu u najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Zanimljivo, Španac je u evropskim kvalifikacijama debitovao protiv norveškog predstavnika Oda, pre dve sezone, na startu borbi za Ligu Evrope. Olmo je ušao u igru u drugom poluvremenu umesto Anta Ćorića i posle samo desetak minuta dobio je crveni karton. Od tog susreta do večerašnjeg dvoboja sa Rozenborgom, Olmo je upisao 20 evropskih utakmica i šest golova, zbog čega je mladi reprezentativac Crvene furije skrenuo pažnju brojnih velikana.

Izabrane vesti

Uprava Modrih angažovala je Luku Ivanušeca za 3.000.000 evra (plus procenti od buduće prodaje) iz Lokomotive, koji bi trebalo da uskoči u Olmove kopačke, što neće biti nimalo lako, jer se za Danija bore klubovi poput Mančester Junajteda, Bajerna, Evertona...

Strateg Modrih Nenad Bjelica na teren bi trebalo da pošalje identičan sastav kao i protiv Ferencvaroša. Protiv Fradija u trećem kolu nije bilo lako, ali pre svega zbog toga što su se Zagrepčani ispromašivali u prvom duelu na domaćem terenu. Rano su poveli i onda se opustili pa je završeno 1:1. Da su mnogo bolji tim od mađarskog prvaka dokazali su u revanšu, kada su zablistali i slavili sa čak 0:4. Posebno su dobri bili Ademi i Olmo, koji su ih nosili do pobede.

Rozenborg je bez problema preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama, što je bilo sasvim i očekivano protiv Linfilda. Protiv BATE Borisova je već bilo teže i izgubili su grai iz Trondhajma na gostovanju u Belorusiji sa 2:1. U revanšu na svom terenu su pobedili sa 2:0, s tim da su u drugom poluvremenu postigli oba gola. Očekivalo se da će u trećem kolu protiv Maribora imati još više problema, ali su u gostima pobedili 1:3 i već tada je praktično sve bilo rešeno. U revanšu su slavili istim rezultatom, a odlični su za sada veznjak Konradsen i napadač Soderlund, koji su postigli po pet golova. U prvenstvu su već šest kola neporaženi, ali su tek četvrti na tabeli.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA - PRVI MEČEVI

Utorak
APOEL - Ajaks 0:0

Kluž - Slavija Prag 0:1 (0:1)
/Masopust 28/

LASK Linc - Klub Briž 0:1 (0:1)
/Vanaken 10p/

Sreda
21.00: (1,60) Dinamo Zagreb (3,80) Rozenborg (6,00)
21.00: (2,10) Olimpijakos (3,20) Krasnodar (3,80)
21.00: (1,90) Jang Bojs (3,40) Crvena zvezda (4,30)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters / Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara