©Reuters
©Reuters

Svaka čast Botafogu, ali Palmeiras je brazilski Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 04:43

Verdao poslednjih godina neodoljivo podseća na Građane, i kada čitave sezone ima bodovni zaostatak stičete utisak da će sigurno osvojiti titulu

Niije Botafogo od 1995. godine osvojio titulu šampiona Brazila, a od početka tekuće godine igra jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji. Klub koji je na vrhuncu slave bio još u doba Garinče nikako ne uspeva da prekine skoro trodecenijski post, a u 18. kolu pobedio je protiv Internasionala iz Porto Alegrea 1:0 (1:0), nastavio seriju dobrih rezultata posle trijumfa nad direktnim konkurentom Palmeirasom i zadržao lidersku poziciju,. Problem "Usamljene zvezde" jeste činjenica da je dvostruki uzastopni šampion Palmeiras stalno za petama.

Odličan posao obavlja Abel Fereira već godinama, osvojio je s Palmeirasom dva uzastopna trofeja u Brazileirau, a njegov tim iako nije prvi i izgubio je od Botafoga u međusobnom meču, uliva veliku dozu sigurnosti svojim navijačima laganim pobedama u "malim" utakmicama. Shvatio je Verdao da je đavo odneo šalu i ubacio u brzinu više, a ceh je platio Kruziro 2:0 (1:0). Posle 17. od predviđenih 38 kola, Botafogo je prvi na tabeli sa tri boda više, ali nas je Palmeiras navikao da prethodnih godina pojačava kad treba i osvaja pehare, nešto poput Mančester Sitija u Engleskoj.

Izabrane vesti

Za razliku od Botafoga koji je "na mišiće" trijumfovao protiv Internasionala, Palmeiras je bez ikakvih poteškoća preslišao Kruzeiro. Gol Flaka Lopesa u finišu prvog poluvremena i Gabrijela Menina na startu produžetaka taman su po Abelovoj meri, a sve to uzimajući u obzir činjenicu da njegove izabranike od avgusta iščekuje bitka na tri fronta.

Pored lige i državnog kupa, tu je Kopa Libertadores, a da sve bude interesantnije, u osmini finala najkvalitetnijeg južnoameričkog klupskog takmičenja gledaćemo dvomeč upravo Palmeirasa i Botafoga. Prvi duel igraće se u Rio De Žaneiru 15. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije u Sao Paulu.

BRAZIL - 18. KOLO

Flamengo - Krisijuma 2:1

/Pedro 76, Gabigol pen 89. - Rodrigo 35/

Botafogo - Internasional 1:0

/Luiz Enrike 38/

Palmeiras - Kruzeiro 2:0

/Lopes 36, Menino 90+2/

Nedelja

16.00 (1,85) Gremio (3,50) Vitorija (4,40)

21.00 (1,80) Atletiko Mineiro (3,50) Vasko Da Gama (4,70)

21.00 Baija - Korintijans

23:30 Bragantino - Atletiko Paranaense

23:30 Fortaleza - Atletiko Gojanijense

23:30 Žuventud - Sao Paulo

Ponedeljak

01.00 Kujaba - Fluminense



tagovi

BotafogoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara