©Reuters
©Reuters

Svaka čast Bijelsinim akcijama iz udžbenika, ali južnoamerički San Marino nije merilo

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 05:20

Tužno je gledati fudbalsku reprezentaciju Bolivije, devet godina nije pobedila na takmičarskoj utakmici van svoje zemlje i služi kao vređa za udaranje

Stoji činjenica, igrao je Urugvaj lepršavo na prve dve utakmice Kopa Amerike i ostvario ukupnu gol-razliku 8:1, ali još sa sigurnošću ne možemo da tvrdimo da li je dolazak Marsela Bijelse na mesto selektora dvostrukih svetskih šampiona urodio plodom. Posle rutinskog trijumfa nad Panamom (3:1), Urusi su deklasirali Boliviju 5:0 (2:0), a u šta su se Zeleni pretvorili poslednjih godina možda bi najbolje moglo da se opiše poređenjem s sa selekcijom San Marina. Od 2015. godine Bolivija nije trijumfovala u utakmici za bodove van svoje zemlje, van zone baldisanja u La Pazu, a sada je doživela još jedan standardni debakl.

Posle dva odigrana kola u Grupi C Kopa Amerike, Urugvaj je prvi na tabeli sa šest bodova, Panama i SAD imaju po tri, dok je Bolvija na nuli. Urugvaj je praktično obezbedio prvo mesto u grupi (ima mnogo bolju gol-razliku od Paname i SAD-a), dok je Panama u odličnoj situaciji da izbori učešće među osam najboljih ako pobedi Boliviju, a SAD ne pobedi protiv Urugvaja ili Kanalerosi odigraju nerešeno, a Jenkiji izgube.

Izabrane vesti

Gotovo svi najvažniji igrača Urugvaja upisali su se u strelce, a Fakundo Peljistri je već u osmom minutu najavio potop protivnika. Ređali su se golovi Darvina Nunjesa, Federika Valverdea, Rodriga Bentankura, a šansu je u finišu dobio i Luis Suares. Možda se El Pistolero nije upisao u strelce, ali je poslao snažu poruku da će imati snage makar za dvadesetak minuta protiv bilo kog protivnika na turniru. Jesu golovi Urugvaja mahom bili plod uigranih akcija iz trenerskih svezaka Marsela Bijelse, ali meč protiv Bolivije zaista ne treba uzimati za pokazatelj bilo čega.

Ono što je sada interesantnije po "Ludaka" i njegove momke jesu kalkulacije oko rivala u četvrtfinalu. Koliko god je Brazil napravio veliki kiks remijem protiv Kostarike, i dalje je Selesao manje poželjan rival od Kafeterisa, Paragvaja ili pomenutih Tikosa. Sada će Urugvajci verovatno navijati da Brazil savlada Kolumbiju kako bi bio prvi u grupi i tako izbegao međusobni sudar već u četvrtfinalu. Uruugvaj je podsetimo poslednju titulu na Kopa Americi osvojio 2011. godine u Argentini.

GOL za 1:0 pogledajte OVDE

GOL za 2:0 pogledajte OVDE

GOL za 3:0 pogledajte OVDE

GOL za 4.0 pogledajte OVDE

GOL za 5:0 pogledajte OVDE

KOPA AMERIKA – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Argentina - Čile 1:0 (0:0)

/Martinez 83/

Peru - Kanada 0:1 (0:0)

/Dejvid 74/

GRUPA B

Četvrtak

Ekvador – Jamajka 3:1 (2:0)

/Palmer 13ag, Paez 45+4, Minda 90+1 – Antonio 54/

Četvrtak

Venecuela - Meksiko 1:0 (0:0)

/Rondon 57pen/

GRUPA C

Četvrtak

SAD - Panama 1:2 (1:0)

/Blekman 26, Fahardo 83 - Balogun 22,

Petak

Urugvaj - Bolivija 5:0

/Peljistri 8, Nunjes 21, Arauho 77, Valverde 81, Bentankur 89/


GRUPA D

Petak

23.55: (1,35) Kolumbija (4,80) Kostarika (10,0)

Subota

03.00: (9,50) Paragvaj (4,90) Brazil (1,35)



tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija Bolivije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara