©Reuters
©Reuters

Švajcarci žele da se Orlovi zaista osete kao gosti, posle dve i po godine igraju u Cirihu

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.08.24. | 19:27

Domaćin izabrao stadion na kojem je u prethodnih deceniju i po odigrao samo tri prijateljske utakmice

Paklena jesen očekuje Srbiju u okviru Lige nacija s obzirom na to da će Orlovi u septembru i oktobru dva puta odmeriti snage sa Španijom, a da će između duela sa aktuelnim šampionom Evrope izaći na megdan Danskoj i Švajcarskoj.

Da posao izabranicima Dragana Stojkovića bude teži potrudiće se Švajcarci koji su želeli da se reprezentacija Srbije zaista oseti kao gost te su odlučili da se posle dve i po godine vrate u Cirih.

Izabrane vesti

Za razliku od susreta sa Špaijom, koji će biti odigran u Ženevi, ali i sa Danskom, koju će dočekati u Sent Galenu, Švajcarci su za susret sa Orlovima izabrali stadion Lecigrund, dom Ciriha i Grashopera.

Grad u kojem srpska dijaspora ne može da se pohvali brojnođću kao recimo u Bernu ili Lucernu, uz to spada među jezgra Švajcaraca albanskih korena u prilog čemu govori i slika sa prijateljske utakmice domaćina protiv takozvanog Kosova.

Pomenuti duel odigran je 29. marta 2022. godine, ujedno je do danas poslednji koji je A reprezentacija igrala u Cirihu, a i gosti su u najmanju ruku imali jednaku podršku sa tribina.

Zanimljivo je da na stadionu Lecigruund reprezentacija Švajcarske nije do sada igrala zvanične utakmice i da ga je od nacionalnih selekcija koristila praktično samo ženska reprezentacija, izuzev pomenutog prijateljskog duela, i nezvaničnih utakmica sa Bosnom i Hercegovinom i Sjedinjenim Američkim Državama.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijareprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara