Sva srpska neozbiljnost: Samo Kostarika ima slabiju odbranu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 22:01

Tim Dragana Stojkovića Piksija primio osam golova

Naširoko će se narednih dana pričati o performansu Dragana Stojkovića Piksija u Kataru, i da li je mogao i morao bolje od od jednog boda. Selektor je bio briljantan u kvalifikacijama, ali na Mundijalu u Kataru Srbija je izgledala neozbiljno. To treba glasno reći.

Posebno su Orlovi bili porozni u defanzivi, iako je golman Vanja Milinković Savić bio naš najbolji igrač na turniru u Kataru, dok je visoku ocenu zaslužio i Strahinja Pavlović. Međutim, Srbija je bila bušna kao sir. O tome govori podatak da je Srbija na tri meča protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske primila osam golova. Da nije bilo zalutale Kostarike koja je kapitulirala 11 puta, Srbija bi bila tim sa najslabijom defanzivom. Baš veliki beleg ove generacije i ovog stručnog štaba.

Izabrane vesti

Kako se odvijala utakmica sa Brazilom i Švajcarskom, moglo je da se desi ono najgore. Da Dragan Stojković obori rekord neslavan rekord pokojnog Ilije Petkovića. Srbija i Crna Gora je na Mundijalu u Nemačkoj bila neprijatno iznenađenje. Računajući i brodolom protiv Argentine (6:0) tadašnji Plavi primili su 10 golova. Več četiri godine kasnije pod vođstvom Radomira Antića bilo je mnogo bolje. Nismo prošli grupu, ali smo bili konkurentniji. Osvojili smo tri boda i primili samo tri gola.

Još jedan podatak koji ne ide u prilog Draganu Stojkoviću. Nije uspeo, ako ništa drugo, da uđe u društvo Mladena Krstajića i Radomira Antića. Reč je o selektorima koji nas nisu odveli u drugi krug Mundijala, ali su ostvarili pobedu na završnom turniru.

Radomir Antić je tukao Nemačku, dok je Mladen Krstajić bio bolji od Kostarike.


tagovi

Dragan Stojković PiksiRadomir Antić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara