Surovo, surovije, Bajern kad reši nekoga da unakazi - Dortmund bez šuta ka golu?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 20:24

Dortmund kandidat za titulu? Neće biti...

Nije debakl samo kada ekipa primi pet, šest, sedam golova... Debakl možete da doživite i ako vam se mreža zatrese samo dva, tri ili četiri puta. Kako? Pitajte Milionere iz Dortmunda. Jer ono što su oni doživeli večeras u Minhenu, u Klasikeru, već godinama najvećoj utakmici nemačkog fudbala, može se nazvati samo tako - debakl. Nije, a jesteBajern jeste "samo" četiri puta tresao mrežu velikog rivala (4:0), čak nije bio uobičajeno krvožedan (deluje da je mogao još koji da ćušne), ali i ono što je ponudio iz svog raskošnog arsenala moći bilo je sasvim dovoljno za ukupnu ocenu koja kaže: nisu ista klasa

Još jedna sezona u nizu uoči koje su verni navijači Borusije maštali o prekidu surove dominacije Bavaraca. Raslo je samopouzdanje iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, kako su žute majice redom podizali Azar, Brant, Šulc, Humels. Bilo je: "sad ili nikad" posle Superkupa i lekcije Milionera na Vestfalenu; bilo je: "ovo je ta sezona", kada je Bajern počeo da kiksa, pa posle užasnog stradanja Bavaraca u Frankfurtu (1:5), a onda se sve srušilo u 90 minuta prvog ligaškog derbija sezone. I daleko od toga da je bilo šta rešeno u bodovnom smislu, šampion je na svega plus dva u odnosu na Borusiju, a u stvari - rešeno je. Jer od ovakve lekcije nema oporavka. Pogotovo će teško ići na psihološkom planu. Pošto je večerašnja poruka sedmostrukog šampiona vrlo jasna: Ovde mi vladamo. I tako će biti još dugo!

Izabrane vesti

Još dok je na semaforu stajalo 0:0 (a nije dugo stajalo), jedan duel Kimiha i Vicela na sredini terena nagovestio je u kom će pravcu ovaj meč otići. Dok se Belgijanac vrto mlako oko lopte na sredini terena, Jozua Kimih mu je tako snažno uleteo telom u bubrege da ga je pomerio s mesta. Sudija Cvajer je pokazao da se nastavi, Vicel uzvratio nedozvoljeno snažno, ali umesto da stane i isprsi se ispred "horde" Bavaraca koja je navalila na njega, Vicel je počeo da se povlači i izvinjava. 

Sve jasno ko dan: minus za karakter, minus za stav, minus za voljni momenat. Tako se ne dolazi u Minhen. Sve posle toga bilo je samo logičan sled događaja. Aždaja je osetila strah, onda posle toga krv i za Dortmund nije bilo spasa.

A kada se na takav mlaki stav doda i nekoliko ozbiljnih taktičkih grešaka protivničkog trenera - šta su drugo gosti mogli da očekuju? Alkaser na klup, Rojs na klupi. gece kao lažna devetka?! Sve je bilo pogrešno. I priznanje već u 35. minutu, kada Lusijan Favr menja svog ponajboljeg igrača Džejdona Sanča, klasično krilo, i ubacuje više beka Rafaela Gereira. Nije sporno, Sanču su nekakve "bubice" zaposele glavu posle ludački dobre prošle sezone, ali ovakva izmena, u ovakvom meču, sigurno neće pozitivno uticati nanajveće blago koje Borusija ima u svojim redovima i od kog očekuje rekordan prihod prilikom prodaje.

Tok meča? Izlišno bi bilo... Bajern je napadao i napadao i napadao. Borusija se čak nije ni branila. Odbrana Milionera još jednom se pokazala kao daleko najslabiji deo tima, mada ni mnogo ozbiljnije zadnje linije pred ovakvim streljačkim vodom ne bi bolje prošle. 

Koman, Gnabri, Levandovski - ne zna se ko je bio opasniji po gol Burkija. Odlazak Nika Kovača učinio je čak da Tomas Miler zaliči na onog starog Tomasa Milera. Večeras dve asistencije. I potpuna opravdanost za selidbu na klupu Filipea Kutinja i Tijaga Alkantare od strane privremenog trenera Hansija Flika. Teško će Brazilac i Španac ponovo u startnih 11.

Bajern je ka golu šutnuo ukupno 17 puta. Borusija samo jednom, posle udarca iz slobodnog udarca Gereira. U okvir nijednom! Iz igre nijednom!   

BUNDESLIGA - 11. KOLO 

Petak
Keln - Hofenhajm 1:3 (1:0)
/Kordoba 34 - Ademjan 48, Lokadija 90+7 pen/

Subota
Herta - RB Lajpcig 2:4 (1:2)
/Mitelštet 32, Zelke 90+2  - Verner 38pen, 90+1, Zabicer 45+1, Kampl 86/ 

Majnc - Union Berlin 2:3 (0:2)
/Onisivo 81, Brosinski 90+4 - Brosinski 30ag, Anderson 45+3, Anderson 51/

Paderborn - Augzburg 0:1 (0:1)
/Maks 41/

Šalke - Fortuna Dizeldorf 3:3 (1:0)
/Kaliđuri 33, Kabak 67, Serdar 79 - Henings 62pen, 74, 84/

Bajern - Dortmund 4:0 (1:0)
/Levandovski 17, 76, Gnabri 47, Humels 80/

Nedelja
13.30: (1,75) Menhengladbah (3,70) Verder (4,70)
15.30: (2,80) Volfzburg (3,35) Leverkuzen (2,50)
18.00: (2,75) Frajburg (3,40) Ajntraht (2,50)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara