Gabrijel Žezus (©Reuters)
Gabrijel Žezus (©Reuters)

Surovo iskreni Žezus: Ne sećam se kada sam poslednji put igrao bez bolova

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 10:38

Brazilac smatra da je nepravedno porediti ga sa Halandom ili Kejnom, ističe i da je finiš sezone vreme kada ego mora da se ostavi po strani

Prošlo je više od sedam godina od bombastičnog ulaska Gabrijela Žezusa u evropski fudbal. Imao je tek 19 godina, kada je uz epitet najboljeg igrača Brazileiraa ostvario 32.000.000 evra vredan transfer iz Palmeirasa u Mančester Siti i u očima velikog dela fudbalske javnosti već bio predodređen da postane jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala.

Pokazivao je južnoamerički napadač s vremena na vreme deliće ogromnog potencijala, ali je usled mukotrpnih povreda kuburio s konstantnošću i stalno ostajao nedorečen. Sada je u zrelijoj fazi karijere, njegova primarna pozicija na terenu vremenom je postala drugačija, a Žezusu smeta što većina to ne primećuje.

Izabrane vesti

Arsenal će večeras posle dugih 14 godina igrati utakmicu četvrtfinala Lige šampiona, a na Emirejts stiže Bajern. Engleskim novinarima bilo je interesantno da u predigri velikog dvomeča uporede Brazilca sa najubojitijim napadačima današnjice, a sa jednim od njih će suočiti već u utorak.

"Nepravedno je porediti me sa Halandom i Kejnom. Mi smo različiti tipovi igrača. Više od 40 odsto vremena ove sezone proveo sam na krilu, ali ljudi samo žele da znaju rezultat i zanima ih da li sam postigao gol ili ne. To je današnji fudbal. Nije to samo sa mnom slučajom, već i sa dosta sličnih napadača. Nije da se žalim, samo kažem moje mišljenje.", uverava igrač Arsenala.

Žezusova fizička sprema uvek je bila njegova najveća mana, a to se nije popravilo ni posle dolaska u Arsenal leta 2022. godine. Na ozbiljniju povredu kolena koju je doživeo na Mundijalu u Kataru 2022. godine, nadovezalo se još mnoštvo sitnijih, čak tri ove sezone. Sve je to uzrokovalo kreni-stani ritam.

„Samo pokušavam da se osposobim i pomognem Arsenalu koliko god mogu. Nažalost, ne sećam se kada sam poslednji put igrao bez bolova. Mentalno pokušavam da ostanem jak u svom umu zbog svega toga i to je to. Samo mogu da se nadam da će jednom ti bolovi nestati i da se uvek trudim da se što bolje oporavim posle utakmica.

(1,80) Arsenal (3,80) Bajern (4,90)

Igrao je Gabrijel sa leve strane u poslednja dva meča, sa Kaijem Havercom ispred sebe. U ranijem delu sezonu 27-godišnjak je takođe igrao i kao desno krilo, poput duela u kom je pobeđen Mančester Siti 1-0. Žezus nema problem s tim.

„Ne želim da dođem i čujem: "Gabiju nije stalo da igra na poziciji krila, on je obično devetka". U ovom delu sezone se ne žalim šta god da igram. Ovo je deo sezone kada ću ostaviti svoj ego po strani. Uradići ono što menadžer traži od mene. To je cena koju plaćate kada ste u velikom klubu."

Žezusov nedavni povratak na teren posle jedne od brojnih sitnijih povreda kolena, međi brojnima je u poslednje vreme u Artetetinom timu. Takehiro Tomijasu, Oleksandr Zinčenko, Tomas Parti, Fabio Vieira značajno su ojačali kadrovsko stanje na Emirejtsu i potpomogli dužinu klupe. Sada je praktično Jurijen Timber jedini nespreman za igru. Gabrijel Žezus jedan je od retkih igrača sa iskustvom igranja nokaut-faze Lige šampiona, a u karijeri je u elitnom takmičenju odigrao 44 utakmice i dao 24 gola (šest utakmica i četiri gola ove sezone).

LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE

Utorak

21.00 (1.80) Arsenal (3.80) Bajern (4.90)

21.00 (2.75) Real Madrid (3.40) Mančester siti (2.70)



tagovi

Gabrijel ŽezusArsenalLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara