Šurbatović (©Starsport)
Šurbatović (©Starsport)

Šurbatović: Piksi se godinama pitao za sve u FSS, a uvek mu neko drugi kriv

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 08:38

„Očekivao sam bar neku naznaku odgovornosti, malo samokritike posle EP u Nemačkoj“, kaže doskorašnji gensek Saveza

Kod najavljenih promena u Fudbalskom savezu Srbije prva je „glava“ odletela generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, a sa njim i direktoru reprezentacije Miroslavu Tanjgi. Koga će još taj talas da pokupi, tek će se videti, mada za sada nema naznaka da će odneti i selektora Dragana Stojkovića.

A, upravo Piksija označava Šurbatović u intervjuu za Novosti kao čoveka koji se pita za sve u FSS-u, ali koji i ne snosi ni mrvu odgovornosti za svoje neuspehe na terenu.

Izabrane vesti

Na pitanje zašto dok je još bio na funkciji prethodnih godina nije ukazivao na anomalije u srpskom fudbalu, koje je pomenuo po povratku sa EP, Šurbatović je rekao:

„Sve vreme sam ukazivao na anomalije pred organima Saveza. Bilo bi nekorektno i nedopustivo da generalni sekretar iznosi te stvari u medije. To su ozbiljna pitanja i rešavaju se isključivo u Savezu. Moje je bilo da ukažem, a na rukovodstvu da preduzima mere“.

I krenuo je bivši gensek da nabraja šta sve nije u redu, po njegovom mišljenju.

„Imamo velike zamerke od strane UEFA odeljenja za integritet i veoma neugodna pitanja vezana za prijave koje su stizale od njih. Zašto se nije reagovalo kao u slučaju Kolubare, koju navode kao dobar primer, a posle kojeg su drugi savezi počeli da uvode sada već čuveni član 83. Suđenje nije više na nivou kao pre nekoliko godina, najboljem našem sudiji kome su u UEFA predviđali sjajnu budućnost Srđanu Jovanoviću karijera je dovedena u pitanje. Umesto da smo mu dali vetar u leđa. Drugo, sam selektor je postavio kao cilj prolaz u drugu fazu na EP. Nije ga ostvario po drugi put i ni trunke odgovornosti. Očekivao sam bar neku naznaku odgovornosti, bar malo samokritike. Uvek je neko drugi kriv. Sportska sreća, igrači, VAR i sudije. I treće i najvažnije, da li mislite da je bilo lako funkcionisati kao generalni sekretar kada imate trovlašće u Savezu“?

Na pitanje o čuvenom hrvatskom avionu, kojim su Orlovi odleteli na EP u Nemačku, Šurbatović je istakao:

„Džentlmenski sam prihvatio komandnu odgovornost, iako apsolutno nikakve veze nisam imao sa izborom avio prevoznika. To je radio stručni štab. Od gostovanja u Bugarskoj i kratkog leta za Varnu kada su bili nezadovoljni veličinom aviona, taj posao je preuzeo Tim menadžer A tima po nalogu selektora. Selektor se dugo godina pitao za sve u Savezu, pa je bilo besmisleno oponirati. Kad je došlo do problema, svi su se izmakli, baš kao i posle rezultata u Nemačkoj. Odgovornost mora da postoji i evo ja sam je prihvatio, iako nisam birao avione niti sastavljao tim“, poručio je Šurbatović.


tagovi

Jovan ŠurbatovićFudbalski savez SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara