Kolins Bamidele (©Starsport)
Kolins Bamidele (©Starsport)

Superligaška transfer bomba: Bamidele iz Niša u Novi Sad za 300.000 i procente!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 15:52

Voša uzela i Sičenjea

Crvena zvezda, TSC i Partizan, to je bio trio na vrhu Mozzart Bet Superlige. Ali u Novom Sadu su očigledno rešili da se umuvaju u to probrano društvo, pa su danas realizovali još jedan veliki posao. Prema saznanjima Mozzart Sporta uprava Vojvodine uspela je da iz Radničkog u svoje jato privoli Jusufa Bamidelea, prošle sezone možda i najboljeg fudbalera niškog kluba.

Levokrilni fudbaler iz Nigerie je u prošloj sezoni odigrao svega 17 utakmica za Radnički, a svejedno uspeo da upiše šest golova i pet asistencija. Na Čairu zato nisu bili voljni da se rastanu, ali kako se čuje u Novom Sadu na kraju su u Nišu popustili.

Izabrane vesti

Ostalo je još samo da se definišu poslednji detalji saradnje, ali dogovor između klubova je napravljen i Bamidele bi u narednim danima trebalo da potpiše ugovor na tri godine.

Prema informacijama Mozzart Sporta, Vojvodina bi na ime obeštećenja trebalo da plati 300.000 evra i Radničkom ostavi 10 odsto od naredne prodaje. S tim da je po inicijalnom dogovoru predviđeno da Estoril, odakle je Bamidele stigao u Niš, preuzme 20 odsto od ovih 300.000.

Podsetimo, Vojvodina je ovog leta prvo otkupila ugovor Njegoša Petrovića, koji je sa cenom od 800.000 evra postao rekordan transfer na Karađorđu. Potom je dala 400.000 evra i za Marka Veličkovića iz Mladosti, te još 150.000 za brazilskog levog beka Lukasa Barosa, koji je stigao iz Žil Visentea.

Da letnji prelazni rok bude još slađi Voša se pobrinula time što je u klub vratila Marka Poletanovića, dok je iz rumunskog Hermanštata stigao i desni bek Mihaj Butean, a baš danas potpisala i ugovor sa Kolinsom Sičenjeom, 20-godišnjim kenijskim štoperom koji dolazi iz švedskog AIK-a.

Sičenje je stigao na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa. I baš taj detalj je Sičenjea i ubedio da izabere Vojvodinu, jer je on već imao dogovorenu i pozajmicu u Helsinki, ali je odbio kada je čuo da je Stara dama spremna da investira u njega, ako naravno opravda očekivanja na Karađorđu. Na Kolinsovu odluku uticalo je i to što će Vojvodina na startu evropske sezone odmeriti snage sa Ajaksom, ime slavnog holandskog kluba delovalo je kao magnet, pa nek je i na 180 minuta.

Tek da podsetimo, Sičenje je u 2023. igrao na pozajmici u KuPS-u i bio proglašen za najboljeg mladog igrača prvenstva Finske.

Izgleda Voša ozbiljno ovog leta.

Pišu: Dejan STANKOVIĆ, Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

FK VojvodinaLetnji prelazni rok 2024Kolins SičenjeJusuf BamideleAIKRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara