Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)

Superkup Afrike: Al Ahli juri het-trik, raspucani Persi Muzi Tau

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 15:03

Šampion kontinenta protiv pobednika Kupa konfederacije Radže Kazablanke u katarskoj Dohi

Doha, glavni grad Katara, biće poprište duela Superkupa Afrike, meča u kome će snage da odmere pobednik Lige šampiona Al Ahli i marokanska Radža Kazablanke, šampion Kupa konfederacije, drugorangiranog takmičenja na tlu kontinenta (18.00). Ova dva velikana kako svojih zemalja, tako i Afrike, poslednja su tri pobednika ovog takmičenja. Gigant iz Kaira je dvostruki uzastopni osvajač pehara, dok je tim iz Kazablanke bio pobednik u 2019. godinii.

Al Ahli je rekorder po broju trofeja u ovom takmičenju. Ima ih čak sedam. Radža je bila najbolja u Superkupu 2000. i 2019. godine. U maju ove godine je odigran meč Superkupa za prošlu sezone. Al Ahli je takođe u Dohi bio bolji od marokanskog Berkanea sa 2:0.

Izabrane vesti

18.00: (1,63) Al Ahli (3,50) Radža Kazablanka (5,40)

Tim iz Kaira je tri puta igrao za krunu u Superkupu Afrike protiv Radže i sva tri puta je slavio. Al Ahli je prošle sezone ostao bez titule u šampionatu Egipta. Pehar je otišao u vitrine gradskog rivala Zamaleka, ali ove sezone četa južnoafričkog trenera Pitsa Mosimanea je opet na prvom mestu u domaćem šampionatu. Al Ahli u meču za trofej ne može da računa samo na Salaha Mohsena. U tim su se vraćaju Mahmud Karaba i Mahrud Metvali. Rapucan je Persi Muzi Tau koji je postigao pet golova na šest utakmica u dresu novog kluba. On je stigao iz engleskog Brajtona pre nekoliko meseci. Napadač iz Južne Afrike branio je boje i belgijskih Uniona, Klub Briža i Anderlehta. Za Zelene orlove iz Kazablanke roviti su desni bek Omar Butajeb i krilni napadač Abdel Farah.

Tim iz Kaira ima ulogu favorita. Biće ovo prvo odmeravanja snaga ovih timova posle 16 godina. Problem za egipatski tim mogao bi da bude da je skoro mesec dana bez takmičarske utakmice. Poslednji put je igrao 25. novembra kada je na svom terenu pobeđena Smouha sa 4:1. Sedam vezanih pobeda ima tim iz Kaira. Radža opet gleda u leđa gradskog rivalu Vidada, koji dominira poslednjih godina u Maroku. Zeleni orlovi su drugi u domaćem šampionatu sa pet bodova manje.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

SUPERKUP AFRIKE (NEUTRALNI TEREN, DOHA)

Sreda

18.00: (1,63) Al Ahli (3,50) Radža Kazablanka (5,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Afrikasportsko klađenjeAl AhliRadža Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara