SUPERDERBIJI: Pep na Real, Klop na Simeonea, Čelsi na Bajern! Murinjo je pobednik

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.12.19. | 12:19

Kakav žreb osmine finala Lige šampiona

Jedva čekamo da počne! Dva sjajna derbija očekuju nas na prvom eliminacionom koraku u Ligi šampiona za sezonu 2019/2020. Pep Gvardiola sa Mančester Sitijem ide na noge Real Madridu, dok će branilac trofeja Liverpul takođe u glavni grad Španije, s tim što će mu rival biti Atletiko. 

Vrlo zanimljivi susreti, potencijalno efikasni, trebalo bi da budu Čelsi - Bajern i Borusija - PSŽ, relativno lak posao bi trebalo da imaju Barselona i Juventus, pošto su Katalonci za rivala dobili Napoli koji je u haosu, a prvak Italije povredama unakaženi Lion. Pobednikom žreba može se smatrati Žoze Murinjo, iako je došao iz statusa nepovlašćenog tima kuglice su Totenhemu dodelile Lajpcig, te iako Nemci igraju dopadljiv fudbal, nemaju evropski pedigre, zbog čega je (i ne samo zbog toga) portugalski stručnjak u početnoj prednosti

Izabrane vesti

Parovi osmine finala Lige šampiona su:

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen
Real Madrid – Mančester Siti
Atalanta – Valesnija
Atletiko – Liverpul
Čelsi – Bajern
Lion – Juventus
Totenhem – Lajpcig
Napoli - Barselona

Prema propozicijama takmičenja, u osmini finala nisu mogli da se sretnu klubovi iz istih liga, kao ni sa timovima koji su im bili rivali u grupnoj fazi.

Kakvi nas okršaji očekuju na proleće najbolje se vidi po podatku da su u konkurenciji ostala i sva desetorica prvoplasiranih igrača sa nedavnog izbora za Zlatnu loptu: Mesi, Van Dajk, Ronaldo, Mane, Salah, Mbape, Alison, Levandovski, Bernardo Silva i Marez.

Mečevi osmine finala Lige šampiona igraju se 18, 19, 25. i 26. februara, revanši su 10, 11, 17. i 18. marta, dok su četvrtfinala na programu 7. i 8. aprila, druge utakmice 14. i 15. aprila. Polufinala su 28. i 29, aprila, revanši 5. i 6. maja, a borba za titulu prvaka Evorpe 30. maja u Istanbulu na stadionu "Ataturk".

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara