Dario Benedeto (©Reuters)
Dario Benedeto (©Reuters)

Sumnja u mogućnosti Boke Juniors

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.05.24. | 23:03

Argentina 1: Đenovljani ne prestaju da razočaravaju svoje pristalice

Drugo kolo argentinske Profesionalne lige donosi pregršt duela u kojima se sukobljavaju oni timovi koji su u potrazi za prvim bodovima. S obzirom na učinak iz prvog dela sezone, odnosno Liga kupu, ubedljiv poraz koji je pretrpela Sentral Kordoba na debiju ovog takmičenja ne iznenađuje fudbalsku javnost. Međutim, neuspeh Boke Juniors na samom startu, iznova rađa sumnju u tim Đenovljana koji je već razočarao publiku preranom eliminacijom iz Liga kupa. Upravo ova dva tima će da se sastanu noćas na stadionu Uniko Madre de la Sidad u Santijago del Esteru, sa početkom od 01:00 časa po srednjoevropskom vremenu.

I dalje bez mogućnosti da računaju na najboljeg pojedinca Lautara Montoju, koji ostaje u klupskom medicinskom odeljenju zbog povrede, Sentral Kordoba želi da iskoristi prednost domaćeg okruženja da bi se vratio na pobednički put posle negativnog niza. Na kraju krajeva, tim nije uspeo da postigne gol u poslednje tri odigrane utakmice, pretrpevši prevremenu eliminaciju iz Liga kupa. Štaviše, takođe su imali frustrirajući debi u argentinskoj ligi pošto su pretrpeli poraz od River Plejta od 3:0 u prošlom kolu, u gostima.

Izabrane vesti

Međutim, čini se da je tim visokorizična opcija za ovaj meč, osim ako ne uspe da pokaže značajan takmičarski napredak u kratkom vremenskom periodu. U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeležena je samo jedna pobeda, remi i tri poraza, pobedom nad Kilmesom u Kupu Argentine i nerešenim ishodom sa San Lorencom, pored poraza od Rasinga, Estudijantesa i od River Plejta. Klub je trenutno na 28. i poslednjoj poziciji na tabeli, i dalje traži prve bodove u takmičenju. Igrajući kod kuće, na stadionu Uniko Madre de Sidades, ekipa Lukasa Gonzalesa zabeležila je tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

01.00: (5,00) Sentral Kordoba (3,50) Boka Juniors (1,75)

Na drugoj strani je ekipa Boke Juniors, koja zauzvrat deli pažnju sa grupnom fazom Kopa Sudamerikane, gde su sredinom nedelje odigrali nerešeno 1:1 sa Fortalezom. Pre toga, ekipa Dijega Martineza je već doživela razočaranje minimalnim porazom od Atletiko Tukumana sa 1:0, u gostima, u prvom kolu argentinske lige.

U prethodnih pet odigranih utakmica zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza, pobedivši Sportivo Trinidense i remizirajući sa Fortalezom i Estudijantesom, pored poraza od Fortaleze i od Atletiko Tukumana. Tim se trenutno nalazi na dnu tabele bez ijednog do sada osvojenog poena i, kao i protivnik, takođe je pod pritiskom da osvoji prve bodove. Igrajući u gostima, Boke Juniors je zabeležila nedavni učinak sa tri pobede, dva remija i pet poraza u poslednjih 10 mečeva.

Za ovaj duel trener Dijego Martinez je morao da izvrši prinudne promene u startnih 11, uglavnom zbog povreda pojedninih igrača. Posle nerešenog ishoda sa Fortalezom, koji je zbog forme više ličio na poraz, pošto se dogodio u poslednjem minutu i ​​zbog konceptualne greške odbrane Đenovljana. Ipak, veći problem od podele bodova i bitke za prvo mesto u grupi, pojavio se po završetku utakmice kada su ustanovljene povrede kod tri igrača Nikolasa Figala, Kristijana Lema i Kristijana Medine.

Na ovaj način Martinez nastavlja da trpi gubitke, s obzirom na to da zbog povreda i dalje ne može da računa na Markosa Roha, Arona Anselmina, Lukasa Blondela i Ezekjela Zebalosa. U međuvremenu, odbranu će činiti omladinci Lautaro Di Lolo i Mateo Mendija, dok će Habes Saralegi zameniti Medinu u sredini, a Luka Langoni će biti deo napadačkog dvojca sa Urugvajcem Migelom Merentijelom umesto drugog Urugvajca Edinsona Kavanija, koji kako stvari za sada stoje, nije u opticaju za ovaj meč iz nepoznatih razloga.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ARGENTINA 1 - 2. KOLO

Subota

Independijente Rivadavija - Godoj Kruz 0:0

River Plejt - Belgrano 3:0 (1:0)

/Ečeveri 35, Kolidio 81, Solari 86/

Nedelja

Defensa i Hustisija - Himnasija LP 1:1 (0:1)

/Fernandez 53 - Lusero 42ag/

Instituto - Union 1:1 (1:1)

/Rodrigez 40 - Orsini 33/

Barakas Sentral - Sarmijento U TOKU

Platense - Independijente U TOKU

Taljeres - Atletiko Tukuman U TOKU

Banfild - Urakan U TOKU

Ponedeljak

01.00: (5,00) Sentral Kordoba (3,50) Boka Juniors (1,75)

23.55: (1,50) Estudijantes (3,90) Deportivo Rijestra (7,75)

23.55: (2,50) San Lorenco (3,05) Lanus (3,10)

02.15: (1,95) Rasing (3,40) Argentinos (4,10)

02.15: (1,90) Rosario (3,40) Tigre (4,30)

Sreda

01.00: Velez - Njuels

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Boka juniorsSentral Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara