Šumadinci spremni za evropski debi: Kiparski šampion se provukao u duelu sa Dudićevom četom

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 21:49

Radnički ostavio odličan utisak u duelu sa šampionom Apoelom iz Nikozije (1:1)

Da su spremni za debitanski nastup na evropskoj sceni, fudbaleri kragujevačkog Radničkog pokazali su današnjom partijom protiv šampiona Kipra, Apoela iz Nikozije, u najjačoj proveri u dosadašnjem delu priprema. Utakmica na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu okončana je bez pobednika 1:1 (1:0), i to zahvaljujući Brazilcu Markinjosu koji je pogotkom sa bele tačke petnaestak minuta pre kraja utakmice neutralisao skoro šezdeset minuta dugo vođstvo Kragujevčana za koje je bio zaslužan Miloš Ristić.

Feđa Dudić odlučio je da napravi samo jednu korekciju u odnosu na sastav koji je suprotstavio Slogi iz Doboja u prethodnoj kontrolnoj utakmici, u kojoj su Kragujevčani slavili sa 4:2. Umesto Salija Vižđija u startnoj postavi našao se potencijalni A reprezentativac Srbije Matija Gluščević, koji je zauzeo mesto desnog bočnog napadača, dok se Milutin Vidosavljević preselio u sredinu, tik iza najisturenijeg Dilana Ortiza.

Izabrane vesti

Ovako ofanzivna postavka Crvenih pomalo je iznenadila Kiprane i već u uvodnim minutima isprovocirala kardinalnu grešku njihove zadnje linije koju je propustio da kazni Kilijan Bevis.

Ono što Bevisu nije pošlo za nogom u tom 4. minutu, jeste Milošu Ristiću 15 minuta kasnije. Momak koji je upravo na stadionu Radomir Antić doživeo fudbalski procvat, pre nego što se preselio u prestonicu Šumadije, našao se na pravom mestu posle kornera koji je izveo Vidosavljević i topovskim udarcem sa desetak metara zakucao loptu u mrežu.

Mogao je Radnički u finišu prvog poluvremena i do drugog gola, samo da je Bevis u situaciji jedan na jedan sa golmanom Apoela Hristodoluom bio za nijansu precizniji.

Bili su Kragujevčani bolji i konkretniji i u narednih 45 minuta. Hitronogi Gluščević je u dva navrata pretio, ali iz prazne puške, dok je loptu nakon lukavog udarca Milana Aleksića u 68. minutu Hristodolu krajnjim naporom izbacio u korner.

U momentima kada se činilo da je Radnički nadomak drugog pogotka, kiparski šampion je stigao do izjednačenja. Posle duela Vukašina Bulatovića i srpskog interenacionalca u redovima Apoela - Stefana Dražića, u 75. minutu, dosuđen je kazneni udarac za kiparski tim, koji je u pogodak pretvorio Brazilac Markinjos.

Ispostavilo se to kao konačan rezultat ovog prilično dinamičnog i sadržajnog meča, iako su Kragujevčani u poslednjem minutu imali dobru priliku da dođu do trijumfa preko Evandra, čiji je udarac glavom osujetio odlični Hristodolu.

Poslednju proveru pre povratka u Kragujevac i početka nove sezone u Mozzart Bet Superligi Šumadinci će imati u petak, kada će odmeriti snage sa ekipom Mladosti iz Lučana.

RADNIČKI 1923 – APOEL 1:1 (1:0)

/Ristić 19 – Markinjos (iz jedanaesterca) 76/

Užice.

Stadion: Radomir Antić.

RADNIČKI 1923: Leković, Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić, Ristić, Aleksić, Gluščević, Vidosavljević, Bevis, Ortiz. Igrali su još: Lijeskić, Adžić, Zeljković, Bulatović, Suma, Milojević, Bukumira, Vižđi, Mirčetić, Turaj, Tomić, Evandro i Rošević.

APOEL: Hristodolu, Ciprijano, Petrović, Tehera, Markinjos, Sušić, Kvintilja, Sarfo, Kostadinov, Ndongala, Dražić.


tagovi

Prijateljske utakmiceFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara