(©Starsport)
(©Starsport)

Sudijski ekspert Zdravko Jokić: Prvi penal za Partizan jasan, kod drugog VAR podržao arbitra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 22:56

Nišlije oštećene za crveni karton

Jedan od večitih rivala, koji gubi u Nišu, dva gola postiže iz penala, drugi u 96. minutu. Svi su, dakle, uslovi ispunjeni da krene burna polemika u srpskih fudbalskim krugovima.

Meč 2. kola Mozzart Bet Superlige u Nišu između Radničkog i Partizana završen je remijem 3:3, s tim što su crno-beli prvi i treći gol postigli s bele tačke.

Izabrane vesti

Sudijski ekspert na TV Arena Sport, nekadašnji delilac pravde Zdravko Jokić, dao je svoje viđenje ove dve situacije. Što se tiče prvog penala za Partizan:

"Prekršaj je jasan, očigledan. Guranje sa obe ruke, u principu je to uvek faul. Jedino ako nema dovoljan intenzitet. Ali ovde je igrač odgurnut. Sporno je bilo zbog mesta, jer je sudija prvo stao van 16 metara. VAR je posle pokazao da je guranje bilo unutra. Posle je došlo i do gaženja. Zahvaljujući VAR-u doneta je tačna odluka“, konstatovao je Jokić.

Kod drugog penala, koji je izazvao mnogo više buke, Jokić je prokomentarisao na dosta uzdržaniji način:

„Sudija je u sredini terena, zaostao je dosta. S leđa teško može da vidi. Da li ima prekršaja gore rukom ili kada desna noga ide na cevanicu igrača Partizana... Igrač je malo naglašeno pao. VAR soba je dala podršku sudiji za ovu odluku“.

Kod jedne situacije, smatra Jokić, sudija jeste odlučio na štetu Radničkog, a to je kod faula Filipovića, koji je već imao žuti karton nad Mitrovićem.

Ovo je tipičan obećavajući napad i rukom i nogom je sprečio igrača. Jasan žuti karton. Ovo je greška sudije“, ocenio je Zdravko Jokić. 



tagovi

FK PartizanRadnički NišZdravko JokićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara