Sudija Milan Ilić sa Sumom i Zoćevićem (© Star sport)
Sudija Milan Ilić sa Sumom i Zoćevićem (© Star sport)

Sudijska ekspertiza: Penal za Partizan više jeste nego što nije

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 21:16

„Isključenje Vranjanina iz Metalca je opravdano“, smatra Zdravko Jokić

Lepog fudbala nije bilo. Otuda, sudija Milan Ilić u centru pažnje tokom drugog poluvremena susreta Metalca i Partizana (1:1) u desetom kolu Superlige.

Bar po dva osnova dospeo je u žižu javnosti. Najpre zbog isključenja Miloša Vranjanina (dva žuta kartona), potom odluke da u nadoknadi pusti igru posle kontakta jednog igrača ekipe iz Gornjeg Milanovca i Bojana Matića u kaznenom prostoru domaćina.

Izabrane vesti

Najpre o detalju iz 62. minuta, kad je ekipa Žarka Lazetića ostala sa desetoricom.

Ovde je sudija ispravno postupio. Igrač Metalca startuje stopalom, kramponima ide na cevanicu fudbalera Partizana. Da je intenzitet starta jači bio bi to direktan crveni karton. Ovako, samo žuti. A pošto je Vranjanin već imao jednu javnu opomenu ovo je isključenje“, pojasnio je sudijski ekspert Zdravko Jokić gostujući na TV Arena sport.

Gosti su poveli golom Stevanovića, izjednačilo je njhovo dete Antonijević, moglo je da bude i 2:1 u korist favorita da su plodom urodili stihijski napadi ili da je posle jednog od njih sviran jedanaesterac posle pada Bojana Matića u nadoknadi.

Kontakta nogama nema, međutim, moje mišljenje je da fudbaler Metalca nadlakticom daje ubrzanje centarforu Partizana. Matić pada kad mu ovaj staje na ruku. Sad je pitanje intenziteta. Sudija nije bio dobro postavljen, ne mogu da mu verujem da kad je 30 metara od mesta prekršaja“.

Na konkretno pitanje da li je Milan Ilić trebalo da pokaže na belu tačku ili ne, Zdravko Jokić uzvraća:

„Pre je penal nego što nije“.


tagovi

Zdravko JokićMilan Ilićpenal

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara