Sudijska ekspertiza: Nije bio penal nad Rodićem, Gobeljić pre gola igrao rukom, a Partizan nije oštećen

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 23:23

Prekršaj nad Marinom bio van šesnaesterca, u Lučanima Mladost nije zakinuta za jedanaesterac

Novo kolo, novi fokus na sudije. I iščekivanje sudijske ekspertize, koja bi trebalo da razreši sve dileme oko spornih situacija. Naravno, najviše sve zanimaju one gde su u prvom planu Crvena zvezda i Partizan.

Ponovo je bilo dosta bure oko meča crveno-belih, koji su na Marakani pobedili Rad (3:1). Četiri sporna momenta su se izdvojila: dosuđeni penal za Zvezdu nad Rodićem, pa nedosuđeni penal nad Marinom i na kraju treći gol, kojem je prethodilo igranje rukom Gobeljića, kao i dosuđeni jedanaesterac za Rad.

Izabrane vesti

Sudijski ekspert i bivši arbitar Igor Radojčić je analizirao ove momente na TV Arenasport. Prvo, situacija kod dosuđenog penala nad Rodićem.
Prva stvar - položaj sudije. On je daleko da bi doneo ispravnu ulogu. Da, kontakta između igrača i golmana nema, tako da nema prekršaja. Ostaje nejasno da li je bilo simuliranje, to ostavljamo sudiji, ali definitivno ovo nije bio prekršaj'“, istakao je Radojčić, a prenose Sportske.

On je dodao i da je jednako nepostojeći bio penal za Rad.
Ovde prekršaja nema, a opet sudijama ostavljamo da procenjuju da li je igrač želeo da dobije kazneni udarac ili žele da se sklone od protivnika. Mislim da je ovo simuliranje“.

Po mišljenju Radojčića, sudija nije pogrešio kada nije dosudio penal zbog faula nad Marinom.
Ovde je sudija dobro postavljen, desna noga Marka Marina je van kaznenog prostora, nije prekršaj za najstrožu kaznu, jeste prekršaj za slobodan udarac''.

Na kraju, gosti su se bunili kod trećeg gola Zvezde, tvrdeći da je Gobeljić pre udarca igrao rukom.
„Nova pravila igre koja su na snazi od juna kažu da ako igrač postigne gol rukom, makar i nenamerno, ili nakon što je odigrao loptu rukom, makar i nenamerno, i dođe u priliku za postizanje gola, treba dosuditi loptu za protivnika. Vidimo da jeste igrao rukom, tako da je ovde trebalo dosuditi loptu ekipi Rada''.

Na utakmici Mladost – Partizan (1:0) bila su dva sporna trenutka: u jednoj su Lučanci tražili penal, zbog igranja rukom fudbalera crno-belih, a u drugom su gosti iz Beograda smatrali da je Sadik oboren u šesnaestercu.
Pavlović je smirio loptu grudima, saigrač ga je napucao, vidi se da pokušava da izbegne, u ovom položaju čak i da ga je lopta pogodila u ruku, ne bi bio prekršaj. Što se tiče Sadika, dobro je prošao, jer je sudija mogao da mu pokaže žuti karton zbog simuliranja“, ocenio je Igor Radojčić.

Do sledećeg kola...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara