Sudbina tako hoće: Ljorente Totenhemov špic dok se Kejn ne vrati?

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 13:35

Španac bi mogao da se vrati u London samo četiri meseci pošto je otišao

Otišao je Fernando Ljorente iz Londona pre samo četiri meseca u potrazi za srećom u Napulju, ali sva je prilika da će se u glavni grad Engleske vratiti brže nego što je bilo ko mogao da zamisli. I to ne kao gost u evropskoj utakmici, već kako bi ponovo zadužio opremu Totenhema!

S odlaskom Karla Anćelotija iz Napolija i dolaska Đenara Gatuza podno Vezuva stvari su se drastično promenile i za Ljorentea praktično više i nema mesta u timu. Gatuzo ima drugačiju viziju tima, želi da igra ofanzivno u sistemu 4-3-3 gde Špancu ne bi mogao da nađe pravo mesto i navodno već mu je poručio da je slobodan da ide, ako dođe prava ponuda. Ona će, po svoj prilici, doći baš iz Londona, gde je Ljorente igrao za Totenhem dve godine.

Izabrane vesti

Naime, milanski dnevnik Gazeta delo Sport tvrdi da će Ljorente najverovatnije u Totenhem i to kao zamena za Harija Kejna koji će biti izvan terena najverovatnije do aprila zbog kidanja mišića zadnje lože! Podsetimo, Totenhem je na adresu Milana poslao ponudu u visini od 33.000.000 evra za Kšištofa Pjonteka, ali su Rosoneri istu glatko odbili. Razlog zašto su milanski mediji upućeni u priču leži u tome što je Antonio Konte želeo da s Ljorenteom ponovo sarađuje, ali je na kraju izbor pao na Olivijea Žirua, koga samo milion evra deli od dresa Intera. Čelsi i Nerazuri su blizu dogovora. Plavci traže 5.000.000 za obeštećenje i milion evra kroz bonuse, dok Inter nudi samo milion evra manje za obeštećenje, a istu sumu za bonuse. 

Murinjov Plan B je Ljorente koji dobro poznaje klub i saigrače, pa mu ne bi trebalo mnogo vremena da se uklopi. Ljorente će narednog meseca napuniti 35 godina, a ove sezone je za Napoli odigrao 21 utakmicu i postigao četiri gola, uz jednu asistenciju. Od Gatuzovog dolaska u klub na terenu je proveo samo šest minuta.

Da li je na pomolu obnavljanje saradnje koja je raskinuta pre samo četiri meseca?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara