SUBOTA U SERIJI A: Đampaolo sprema slatku osvetu Milanu

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.01.21. | 11:04

Strateg Torina silno motivisan, prošlo je malo više od godinu dana od otkaza na San Siru, koji je uspedio posle samo par provedenih meseci na klupi tima iz prestonice Lombardije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč današnjeg programa u Seriji A se igra na San Siru. Trener Milana Stefano Pioli ima veoma delikatan zadatak da demantuje uvreženo mišljenje da nije kadar da izađe brzo iz “tunela” u koji uđe njegov tim. Posle prvog poraza posle deset meseci u Seriji A, Rosoneri imaju imperativ da osvoje tri boda protiv Torina. Posao neće biti nimalo lak, tim Granata je u usponu forme i Marko Đampaolo je uspeo da pronađe fizionomiju i ravnotežu njegovog tima a imaće i poseban motiv: prošlo je malo više od godinu dana od otkaza u Milanu posle samo par provedenih meseci na klupi tima iz prestonice Lombardije.

Izabrane vesti

Veoma zanimljiv meč će se igrati u Beneventu gde će ukstiti koplja dva tima u odličnoj formi: domaćin pod palicom Pipa Inzagija i Atalanta Đan Pjera Gasperinija. Subotnji dan u Seriji A se kompletira malim personalnim derbijem Mihajlovića protiv Đenove budući da je Siniša, kao igrač, nosio dres Sampdorije a vodio je Dorijane i na klupi. Bolonja želi što pre da završi sa “remijom” koja traje već pet kola a Grifoneu su potrebni bodovi za mirniji san u nastavku šampionata.

MILAN - TORINO

Milano nije mogao da poželi boljeg protivnika da se vrati ekspresno na pobedničku stazu, uprkos brojni odsustvima najboljih fudbalera. Kada je Torino poslednjih put pobedio Milan na San Siru, samo je Zlatan Ibrahimović bio rođen od igrača koji nose u ovoj sezoni dres Rosonera. Bllo je proleće 1985. godine kada je Valter Šašner doneo pobedu Granatama: od tada 16 pobeda Milana i osam remija.

A, upravo će Stefano Pioli imati ponovo na raspolaganju Ibrahimovića, koji se večeras očekuje u protokolu Rosonera. Visoki Šveđanin oporavio se od povrede, ali nije poznato da li će najbolji igrač velikana sa San Sira od starta napasti Bikove, ili će, pak, šansu čekati sa klupe. Biće to prvi put još od gostovanja Napoliju 22. novembra protekle godine da je Zlatan u sastavu. Radosne vesti za kormilara Milana upotpunjuje i povratak Tonalija u stroj, ali je sa druge strane izgubio Čalhanoglua. Turčin ima i dalje naduven zglob i sa njegovim odsustvom van stroja je skoro kompletna startna napadačka postava: Salemakers, Čalhanolgu i Rebić. Milan neće moći da računa ni na Benasera i Krunića što znači da Tonali i Kesi neće imati adekvatne zamene.

Utakmica sa Torinom ima specifičnu težinu za Stefana Piolija jer će morati da dokaže na terenu da je uspeo da pronađe formulu da prevaziđe prvu krizu posle serije pozitivnih rezultata. To je bila njegova boljka u svim timovima u Seriji A u kojima je radio, od Intera i Lacija do Fjorentine i Bolonje.

Marko Đampaolo ima par motiva da zagorča život milanskom klubu: prvi je da osvoji bodove neophodne za što brži beg sa dna i ulazak u mirnu luku na sredini tabele a drugi je “slatka osveta” za otkaz u jesen 2019. godine. Na Đampaolovo mesto je došao upravo Pioli s kojim ima, inače, pozitivan bilans: četiri pobede i po tri remija i poraza.

Torino je poboljšao formu u poslednjih mesec dana što je Đampaolo, zasada, spasilo klupu. Na poslednja četiri meča Granate su zabeležile tri remija i i jednu pobedu. Na terenu bismo trebali da vidimo prilično istovetan sastav kao protiv Verone: jedine novine bi trebalo da budu Rodrigez kao spoljni vezni i Verdi kao podrška Belotiju u napadu umesto Gojaka

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Kalabrija, Kjaer, Romanjoli, Ernandez - Kesi, Tonali - Kastiljeho, Brahim Diaz, Hauge - Leao

TORINO 3-5-2: Sirigu - Ico, Lijanko, Bremer - Singo, Lukić, Rinkon, Lineti, Rodrigez - Verdi, Beloti

BENEVENTO - ATALANTA

Na prethodna dva susreta u Seriji A, Boginja je izašla kao pobednik, bez primljenog gola. Uz to Atalanta je na poslednja tri gostovanja svaki put remizirala, dok Benevento u sudaru sa velikim klubovima na Vigoritu još uvek nije uspeo da zabeleži pobedu, mada su remiji sa Juventusom i Lacijom zlata vredni. Generalno gledano, Inzagijev tima ostvaruje bolje rezultate na gostovanjima. Interasantan je podatak da je Inzagi već osvojio isti broj bodova koliko je Benevento uknjižio na premijernoj sezoni u Seriji A.

Benevento se nalazi u odličnoj formi. Pipo Inzagi je sredio odbranu i srednji red svog tima. Opaska vlasnika kluba Vigorita da će ako da otkaz Inzagiju odmah potpisati ugovor sa njim za ulogu centarfora nije samo duhovita. Ukazuje na problem sa kojim se tim iz Kampanje suočava: ima veoma negativan odnos stvorenih šansi i postignutih golova. Zato se priča da bi Pinamonti mogao da bude “poklon” Inzagiju u zimskom prelaznom roku. Benevento neće moći da računa na Leticiju, Jaga Falkea i Tuija, a van stroja su već duže vreme Viola i Kaldirola.

Atalanta je ponovo mašina za davanje golova. Đan Pjero Gasperini je promovisao Pesinu u zamenika Papua Gomeza, dok se Josip Iličić približava nivou forme iz prethodne sezone. Dvojica Kolumbijaca, Zapata i Murijel, su se raspucali i redovno tresu mreže a srednji red Dee, Hatebor, Frojler, De Ron i Gosens, ponovo radi kao “singerica”. Jedina nedoumica oko sastava tima Boginje je vezana za prvog špica: Zapata ili Murijel?

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Improta, Glik, Barba, Fulon - Jonita, Skjatarela, Hetemaj - Insinje, Kaprari - Lapadula

ATALANTA 3-4-2-1: Golini - Toloi, Romero, Đimsiti - Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens - Pesina, Iličić - Zapata

ĐENOVA - BOLONJA

Imajući u vidu bolnu tačku tima Siniša Mihajlovića da po pravilu prima gol na svakoj utakmici, podatak da je Bolonja protiv Đenova čak 27 puta na 89 mečava sačuvala mrežu, ima poseban značaj.

Posle pobede i remija na startu svoje četvrte avanture na klupi Grifonea Balardini je pretrpeo prvi poraza od Sasusola. I protiv Bolonje, Đenova će biti poprilično oslabljena. I dalje čekaju na povratak na teren serija startera: Zapata, Luka Pelegrini, Pandev, Kasata, Biraski, Pariđini. Goldniga je suspendvoan zbog kartona. Trener Đenove ima samo jednu nedoumicu oko sastava i ona se odnosi na Šomurodova i Pjacu: kome ukazati poverenje da bude partner Destru u napadu. U timu Đenove bi trebalo ponovo da vidimo Ivana Radovanovića u ulozi komandanta odbrane.

Bolonja je posle 11 utakmica u kojima nije odigrala nijednom nerešeno nanizala čak pet uzastopnih remija. Mihajlović i dalje ima dobar deo igrača u “ambulanti”. Najveći hendikep je odsustvo prvog golmana Skorupskog, zatim Sansonea, Mbajea, Medela, De Silvestrija i na kraju Santandera. Njima treba dodati i suspendovanog Svanberga zbog kartona. Interesantno je da je japanski defanzivac Tomijasu postigao dva gola na poslednje tri utakmice.

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Mazijelo, Radovanović, Krišito - Giljone, Lerager, Behrami, Zajc, Zapakosta - Šomurodov, Destro

BOLONJA 4-2-3-1: D Kosta - Tomijasu, Paz, Danilo, Hiki - Skouten, Domingez - Orsolini, Sorijano, Vinjato - Palasio


tagovi

Marko Đampaolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara