Luis Suarez (Reuters)
Luis Suarez (Reuters)

Suarez saslušan u sudu u Peruđi: Polagao namešten test italijanskog, pod istragom i Paratiči

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 20:04

Urugvajac priznao da je dobio mejl sa pitanjima sličnim onima koja su se našla na testu

Luis Suarez je ovog leta bio velika meta Juventusa i delovalo je da će se Urugvajac preseliti u Torino i prvi put u karijeri zaigrati u Seriji A. Sam Pistolero bio je rešen da dobijanjem italijanskog državljanstva olakša klubu tako što bi polaganjem jezičkog testa nivoa B1 dobio italijanske papire, posle čega bi Juventus mogao da ga angažuje bez da popuni mesto rezervisano za stranca, odnosno igrača van Evropske unije. E upravo je taj test, kako javlja italijanska Gazeta, postao predmet istrage.

Špic Atletiko Madrida je saslušan od strane prekršajnog suda u Peruđi u vezi sa testom koji je polagao u septembru mesecu. To je bio jedan od koraka ka potpisu za Bjankonere do kojeg nije došlo, a sumnja se da su pitanja koja je Urugvajac imao pred sobom bila unapred dogovorena.

Izabrane vesti

Suarez koji je ispitan kao osoba od posebne važnosti, potvrdio je da je nešto ranije dobio mejl sa lokalnog univerziteta na kojem je i polagao ispit, sa pitanjima sličnim onima koja su stajala pred njim na dan testiranja. Kao rezultat dosadašnje istrage nekolicina članova osoblja Univerziteta za strance u Peruđi suočilo se sa otkazima, dok je Juventusov sportski director Fabio Paratiči i dalje pod istragom.

Transkript čitavog testa je objavila Republika, a u njemu se jasno vidi Suarezovo ograničevo poznavanje italijanskog jezika, sa glagolima nepromenjenim po licima, odnosno ostavljenim u infinitivu i ponekim španskim rečima koje provejavaju kroz test.

Na terenu zver i fudbaler koji ne bira sredstva da se domogne cilja. Nije ih birao ni letos u školskoj klupi, ali nije on taj koji će ispaštati.


tagovi

JuventusLuis Suarez

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara