Suarez opominje upravu: Vreme je da se traži moj naslednik, s Grizmanom se upoznajem na večerama

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.12.19. | 20:51

Urugvajac pričao o Mesiju, Grizmanu, novoj “devetki“, ali i klupskim ciljevima

Izjave Lionela Mesija tokom dodele rekordne, šeste Zlatne lopte da mu se “vreme bliži kraju“ već je pokrenula tematiku kako će Barselona nadoknaditi izostanak jednog od najboljih fudbalera svih vremena. U međuvremenu, uprava aktuelnog prvaka Španije imaće uskoro još jedan bitan zadatak – da pronađe adekvatnu zamenu za Luisa Suareza.

Ni popularni El Pistolero nije više u cvetu mladosti, što dovodi čelnike Barselone u veoma nezgodnu poziciju. Zbog toga ih Suarez na vreme upozorava i šalje im poruku – nađite mi mladog naslednika!
“Ako mi sada dovedu igrača koji će mi biti konkurencija, pritisak će bit isti za obojicu jer će po jedan igrati na svaka tri dana. Ali, tako klub unapred razmišlja o budućnosti. Kao jedan od navijača ovog kluba i koji je beskrajno zahvalan na načinu na koji sam tretiran, želim da Barselona pronađe mladog napadača ili da ga stvori u Masiji kako bi se nastavila tradicija 'devetki' kada ne budem ovde“, rekao je Suarez za BeIN Sport.

Izabrane vesti

Sa koliko godina su se povlačili najveći?

Prokomentarisao je Suarez i izjavu njegovog prijatelja Lionela Mesija i najavu skorijeg završetka karijere...
“Mislim da ga nisu mnogi dobro razumeli. Prvo iz razloga što je Mesi upravo dobio novu Zlatnu loptu i znam da je istovremeno bio srećan i nervozan, jer je i sam ljudsko biće, kao i svi mi. Iskreno mislim da ćemo Mesija gledati još dugo“, priča Suarez i nastavlja:
“Impresioniran sam slikom na kojoj sam video Lea sa šest Zlatnih lopti i to je nešto jedinstveno. Učinio je nešto što će zauvek ostati upamćeno u fudbalskoj istoriji. Kao prijatelj i saigrač, jako sam ponosan“.

Imao je Urugvajac komentar i na priču Antoana Grizmana da i dalje ne može da pohvata sistem koji forsiraju Mesi i on...
“Često uživamo zajedno na večerama. To su momenti kada možemo bolje da se upoznamo. Često pričamo o raznim anegdotama i uspomenama. Vidim da se sve bolje oseća u našem društvu. Lepo je dočekan u svlačionici i sve više pokazuje da je tu da bi svima pomogao da osvajamo titule“.

O mogućem povratku Nejmara na stadion Kamp Nou Suarez nije bio toliko optimističan.
“Njegov odlazak bio je rizik za sve, ali on je želeo da otkrije nove mogućnosti. Svestan je i on da je igrao u najboljem klubu na svetu, okružen najboljim igračima. Bio je prihvaćen i razumeli smo se svi. Njegov povratak zavisi isključivo od njega, ali i PSŽ. Kao prijatelj, mogu da kažem da bih bio jako srećan da se vrati, ali i da igra tamo gde se oseća najbolje“.

Upitan da otkrije Barselonine ciljeve za ovu sezonu, Pistolero nije želeo da daje bombastične najave, poučen nekim lošim prethodnim iskustvima.
“Nije lako da osvajaš trofeje u tri takmičenja, niti je lako uzeti Ligu šampiona. Veoma je komplikovano. Jako smo povređeni zbog svega što se dešavalo prethodne dve godine. Grešili smo mnogo i sada smo svesni situacije“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara