Štutgart više nije sila – 90 minuta jalovštine i penal u zaostavnom vremenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 21:37

Švabe se nekako izvukle protiv Hofenhajma - 1:1

Hvatali su se za glavu navijači Crvene zvezde kada su gledali ples Štutgart na travi Santjago Bernabeua. Izlgedao je vicešampion Nemačke potentnho, moćno, prebrzo i u brojnim bundesligaškim mečevima. Znao je, primera radi, Borusiji iz Dortmunda da spakuje pet komada.

Ali sigurni smo da će ka tomk asnom novembru fanovi crveno-belih gledati kao šansu da njihov tim uzme bod(ove) u Ligi šampiona. Jer Štutgart, gledajući poslednja ostvarenja, više nije sila.

Izabrane vesti

Neka probleme u igri kluba iz Mercedesovog grada otvorila Sparta iz Praga. Meda je u tom duelu predstavnik Češke bio miljenik sreće (1:1). Ali večeras u sudaru sa Hofehjamom – Štutgart je pružio jedno veliko ništa. Klasičnih 90 minuta jalovštine i ničega. Ali je poraz izbegao zahvaljujući kiksu Akpoguma (igrao rukom) i penalu koji je u devetom minutu nadoknade u gol pretvorio Demirović.

Jesu izabranici Sebastijana Henesa imali više od igre. Posed lopte. Ali to je bila očigledna namera stručnog štaba gostiju. O tome govori podatak da Švabe za ceo meč nisu napravile nijednu šansu. Mada Henes nije mnogo rotirao. Pružio je šansu sjajnom Undavu i Tureu u špicu.

Hofenhajm se na drugoj strani spartanski branio. Ulazio je u blokove i možda ostvetlao put Vladanu Milojeviću ka načinu igre protiv Štutgarta. Pokazali su u tom štoperi Štutgarta koliko su ranjivi. Ukrao im je čistu loptu Gendrej i potom mirno prevario Nibela.

Veći deo drugog poluvremena bio je duel na jednoj polovini. Stiskao je i rizikovao Štutgart. Mešutim, nije uspeo da pronađe prostor izmešđu zgusnutih linije Hofenhajmovog tima. Branili su se raspoloženi gosti grčevito, Bauman je bio raspoložen. Lako je kupio centaršuteve i udarce sa distance. Čak je odbranio udarac Ddemirovića, ali se lopta ponovo odbila na nogu jednom od najboljih igrača Štutgarta.

Za konačnih 1:1.


BUNDESLIGA – 6. KOLO

Petak

Augzburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:0)

/Šloterbek 39, Klod Moris 65 - Klajndinst 72/

Subota

Bajer Leverkuzen - Holštajn Kil 2:2 (2:1)

/Bonifejs 3, Hofman 9 - Gešvil 45+5, Fijete Arp 70pen/

Bohum - Volfzburg 1:3 (0:2)

/Boadu 72 - Tomas 21, Vind 37, 88/

Union Berlin - Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

/Fogt 26pen, Vertesen 45 - Rajerson 62/

Verder - Frajburg 0:1 (0:0)

/Doan 75/

Sankt Pauli - Majnc 0:3 (0:2)

/Burkart 5, 62, Zib 16/

Nedelja

Hajdenhajm - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Openda 59/

Ajntraht Frankfurt - Bajern Minhen 3:3 (2:2)

Štutgart - Hofenhajm 1:1 (0:1)

/Demirović 90+9 - Gendrej 44/



tagovi

Štutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara