Štutgart doveo Zagadua

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.09.22. | 09:41

Francuz bio slobodan od odlaska iz Dortmunda...

Neplanirano pojačanje stiže Štutgartu. Skoro tri nedelje nakon spuštanja zavese na letnju pijacu, Švabe su uspele da ugovore dolazak slobodnog agenta i nekada jednog od najperspektivnijih štopera Evrope Dan Aksela Zagadua (23), kome je istekao ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Snažni francuski štoper će u toku dana obaviti lekarske preglede, nakon čega bi trebalo da stavi paraf na višegodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Zagadu je imao puno problema s povredama poslednjih godina. Njegova cena 2020. godine iznosila je čak 30.000.000 evra, međutim česti izostanci učinili su da izgubi mesto u timu. Samim tim i vrednost mu je pala na ispod 10.000.000.

Bez obzira na to ponude nisu izostale. Tokom leta dovođen je u vezu sa Hofenhajmom, Vest Hemom i nekoliko italijanskih klubova, ali do dogovora nije došlo. Očito da su se kockice u pregovorima sa Štutgartom poklopile, što je rezultiralo konačnom dogovorom.

Četa Pelegrina Mataraca veoma je loše ušla u sezonu, uz Bohum jedina nema pobedu u prvih sedam kola i čini se da je čeka grčevita borba za opstanak. Zagadu bi mogao da bude od velike pomoći ukoliko iskaže makar delić potencijala koji su u njemu videli ljudi iz Dortmunda kada su ga dovodili iz Pari Sen Žermena pre pet godina.


tagovi

Dan Aksel ZagaduLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara