Silvio Romero (Independijente) ©Reuters
Silvio Romero (Independijente) ©Reuters

Strast ponovo ključa u Aveljanedi, argentinski obračun za osminu finala Sudamerikane

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.20. | 23:28

Independijente čeka Atletiko Tukuman

Pandemija virusa korona potpuno je zaustavila možda i najveću strast Argentinaca - fudbal! Stoga su okršaji 1/16 finala Kopa Libertadores dočekani sa posebnom pažnjom u ovoj južnoameričkoj zemlji. Posle sedam meseci potpune blikade, u argentinskom derbiju za četvrtfinale boriće se Independijente i Atletiko Tukuman (01.30). Domaćin je favorit u dvomeču, ali to će morati da potvrdi na terenu, s obzirom da naspram sebe ima prilično nepredvidivog protivnika.

Atletiko Tukuman je imao prilično dugačak put do ove faze takmičenja. U Kopa Sudamerikana je došao nakon što je ispao u trećoj rundi kvalifikacija za Kopa Libertadores od Independijetea iz Medeljina, a potom u konkurenciji Deportesa, Palestina i Sero Portenja došao do drugog po kvalitetu takmičenja u južnoameričkom klupskom fudbalu.

Izabrane vesti

Independijente je do ove faze takmičenja stigao u dramatičnom revanšu dvomeča sa brazilskom Fortalezom i pogotkom Bruna Mela u 93. minutu. Independijente je prvu utakmicuz u Aveljanedi slavio sa 2:1, a onda je bio nadomak eliminacije u Fortalezi s obzirom da je gubio sa 2:0.

Ekipa Lukasa Pusinerija je pre ulaska u trenažni proces odigrala šest prijateljskih utakmica i dobila samo dve, ali to nije zabrinulo trenera Crvenih, koji je insistirao na tome da svi igrači dobiju određenu minutažu. Indepentijente u ovom meču neće moći da računa na Ezekijela Munjoza zbog povrede kolena, ali se veruje da i pored toga ima kvalitetniji tim od protivnika.

Rikardu Zjelinskom velike probleme predstavlja to što pred ovaj meč ne može da računa na dvojicu važnih igrača ekipe zbog povreda Kristijana Erbesa i Nikolasa Uribea, ali će u prvom meču pokušati da ostvare povoljan rezultat za revanš koji je na programu zaa sedam dana u Tukumanu.

Zanimljivo, dva tima su odigrala 18 zvaničnih utakmica, a jednu pobedu više (osam) ima Atletiko. Independijente je slavio na sedam dok je tri puta bilo nerešeno. Dva tima su se već jednom sastala u ovom takmičenju i to 2017. godine kada je Independijente stigao do svojog drugog trofeja. Atletiko Tukuman je tada eliminisan takođe u osmini finala ukupnim rezultatom 2:1.

Pobednik ovog meča igraće u četvrftinalu sa boljim iz okršaja ugrugvajskog Feniksa i Uačipata iz Čilea. Urugvajci već imaju ozbiljnu prednost iz prvog meča, pošto su na svom terenu slavili sa 3:1.

Večerašnji program u Kopa Libertadores otvaranju tri meča od 23.15, kada će se sastati argentinski Union i ekvadorski Emelek, Kokimbo Unido iz Čilea i Estudijantes Merida iz Venecuele, odnosno Sol de Amerika iz Paragvaja i Univerzidad Katolika iz Čilea.

Od 01.30, pored argentinskog derbija, igraju Plaza Kolonija iz Urugvaja i Hunior iz Kolumbije, kao i Melgar iz Perua i brazilska Baija.


KOPA SUDAMERIKANA - 1/16 FINALA:

Utorak

Audaks Italijano (Čile) – Bolivar (Bolivija) 2:1

Sport Uankajo (Peru) – Liverpul (Urugvaj) 1:1

Sreda

Union La Kalera (Čile) – Deportes Tolima (Kolumbija) 0:0

23.15: Atletiko Nasional (Kolumbija) - River Plejt (Urugvaj) 1:1 (1:0)

23.15: Feniks (Urugvaj) – Uačipato (Čile) 3:1 (0:0)

23.15: Lanus (Argentina) – Sao Paulo (Brazil) 3:2 (1:1) 

23.15: Sportivo Lukenjo (Paragvaj) – Defenza i Hustisija (Argentina) 1:2 (1:1)

Četvrtak

01.30: Miljonarios (Kolumbija) – Deportivo Kali (Kolumbija) 1:2 (0:0)

01.30: Vasko da Gama (Brazil) – Karakas (Venecuela) 1:0 (0:0)

01.30: Velez (Argentina) – Penjarol (Urugvaj) 0:0

23.15: (1.98) Union (Argentina) (3.25) Emelek (Ekvador) (3.70)

23.15: (2.15) Kokimbo Unido (Čile) (3.00) Estudijantes Merida (Venecuela) (3.50)

23.15: (3.30) Sol de Amerika (Paragvaj) (3.30) Univerzidad Katolika (Čile) (2.10)

Petak

01.30: Independijente (Argentina) – Atletiko Tukuman (Argentina)

01.30: Plaza Kolonija (Urugvaj) – Hunior (Kolumbija)

01.30: Melgar (Peru) – Baija (Brazil)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaIndependijenteAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara