Strašan gol Vamangituke, no Gladbah ide dalje - napad na trofej koji se čeka 26 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.02.21. | 22:52

Borusija preokrenula - 2:1

Kako smo više puta konstatovali, Bajerna više nema u takmičenju, a to je velika šansa da se još neko u Nemačkoj omrsi. RB Lajpcig je naciljao prvi trofej u klupskoj istoriji, Dortmund želi kakvo takvo iskupljenje za još jednu slabu sezonu, Volfzburg vreba iz prikrajka... I tu nije kraj. Jer Borusija iz Menhengladbaha takođe ima svoju računicu. Ždrepci su večeras pregrmeli veoma teško gostovanje u Štutgartu, slomili neugodne Švabe Pelegrina Mataraca posle preokreta (2:1) i uz tri pomenuta tima slove za najvećeg favorita za trofej DFB kupa.

Imaće Marko Roze poseban motiv, baš kao i čitava generacija Gladbahovih fudbalera. Slavni klub na bilo kakav trofej čeka punih 26 godina (još od čete tada mlađanog Bernda Krausa i njegovih glavnih igrača poput Efenberga, Dalina, Herliha, Patrika Andersona, Uve Kampsa...) i pitanje je koliko će se ovako dobrih prilika namestiti. Pritom, govorka se kako bi Roze na leto mogao da napusti klupu Borusije i pređe u redove imenjaka iz Dortmunda. Zamislite kakav bi to oproštaj bio, s trofejom u rukama...

Izabrane vesti

A nije krenulo bajno po Gladbah večeras. Strašni Silas Vamangituka kao da je iskopirao gol postignut proteklog vikenda protiv Majnca. U 2. minutu prihvatio je loptu pred golom Borusije - dobro, ne baš pred golom, bilo je to na nekih sedamdesetak metara od gola gostiju - stuštio se kao brzi voz, demonstrirajući usput i brzinu i snagu (jednog je počistio, dvojicu ptretrčao, još dvojicu izdbriblao), finiširajući manirom vrsnog strelca. Kao da mu je 31, a ne 21 godina.

Gol kakav se ne viđa tako često zaista...

Borusija je uspela da se oporavi od ovog šoka u pravi čas. Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena. Kapiten Lars Štindl je proigrao Markusa Tirama, ovaj nije bio u tako izglednoj poziciji, međutim gađao je izvanredno precizno - 1:1.

Na talasu izjednačenja gosti su plovili i na startu drugog dela. Štutgart je poznat kao tim koji ima ubitačnu kontru, otuda ove sezone mnogo bolje rezultate postiže van svog stadiona, kada ga pritisnu. Ali strašnu kontru ima i Rozeov Gladbah. Pokazaće se to u 50. minutu. Mat u dva poteza. Štefan Lajner dubinska u prostor, Alasan Plea izmakao čuvaru, golman domaćina krenuo napred i - pogrešio. Francuz se nije dao zbuniti. Lako ga je obišao i završio udarcem po zemlji...

Keln ni posle 11 godina neće zaigrati u četvrtfinalu nemačkog DFB kupa. Tragičara je nekoliko. Jarčevi su imali dva gola prednosti protiv drugoligaša Regenzburga, uspeli su to da ispuste do poluvremena (2:2), da bi sredinom drugog poluvremena Emanuel Denis promašio penal.

Meč je otišao u penale, a tamo su za Keln omanuli Horhe Mere i Janes Horn.

Zanimljivo, golove za Regenzburg u 90 minuta postigli su Džordž i Kenedi...

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Holštajn Kil - Darmštat 7:6 penalima (1:1, 1:1, 0:0)

Rot Vajs Esen - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:1, 0:0, 0:0)

/Kefkir 108, Engelman 117 - Bejli 105/

Dortmund - Paderborn 3:2 (2:2, 2:0)

/Džan 6, Sančo 16, Haland 95 - Justvan 79, Ovusu 90+7/

Verder - Grojter Firt 2:0 (1:0)

/Mevald 12, Agu 73/

Sreda

RB Lajpcig - Bohum 4:0 (2:0)

/Hajdara 11, Zabicer 45+1pen, Poulsen 66, 75/

Volfzburg - Šalke 1:0 (1:0)

/Veghorst 40/

Regenzburg - Keln 4:3 penalima (2:2, 2:2, 2:2)

/Kenedi 35, Džordž 44 - Jakobs 4, Denis 23/

Štutgart - Menhengladbah 1:2 (1:1)

/Vamangituka 2 - Tiram 45+1, Plea 50/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara