Fudbaleri Budućnosti (©AFP)
Fudbaleri Budućnosti (©AFP)

Strahovlada pod Goricom

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 13:31

Budućnost veliki favorit protiv Sutjeske u crnogorskom derbiju

Budućnost ili Sutjeska? Večeras se na stadionu pod Goricom igra vliki derbi crnogorskog fudbala, koji možda neće odlučiti prvaka zemlje, ali će biti standardno beskompromisan. Šampionska trka praktično je, ne i teorijski, rešena, jer plavo-beli iz glavnog grada imaju čak 15 bodova više od najbližeg pratioca, upravo rivala iz Nikšića (20.30).

Procvetala je Budućnost posle angažovanja srpskog stratega Mladena Milinkovića novembra protekle godine. Nijedan trener Varvara nije imao tako blistav učinak na startu mandata kao nekadašnji trener u Albaniji, Azerbejdžanu, Finskoj i Švedskoj. Naime, Milinković je vodio Budućnost do 10 pobeda u 11 utakmica, a računajući i kup ostvario je 12 od 13 trijumfa, i još ne zna za neuspeh na klupi tima koji od 2017. godine čeka na krunisanje.

Izabrane vesti

"Derbi je uvek derbi, uvek neizvestan. Imamo veliku bodovnu prednost, apsolutno zasluženo, ali to ne mora ništa da znači u ovakvom meču. Moramo da pokažemo pravi pristup, motiv i želju. Ne sme da bude opuštanja. Zadovoljni smo stanjem na tabeli, ali ako ostvarimo dobar rezultat napravićemo ogroman korak ka tituli", rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Takav beg, poput ovog Varvara, imali su Nikšićani u prethodne dve godine kada su suvereno osvajali lovorike, ali sada su uloge zamenjene. Budućnost juriša ka peharu prvaka, kao najdominantniji tim lige po svim parametrima, dok Sutjeska strepi za drugo mesto. Iskra iz Danilovgrada je na četiri boda minusa, pa prostora za kikseve više nema.

"Ne možemo se pohvaliti rezultatima ove sezone, a posebno u poslednje vreme. Nismo u prilici da pretimo bilo kome, kad već s Komom i Petrovcem nesmo mogli da izađemo na kraj, a kamoli kad idete na noge zahuktalom lideru. Međutim, zašto ne reći da želimo pobedu. Čini mi se, trijumfom pod Goricom donekle bi 'spasili' sezonu i na neki način bar se odužili navijačima", istakao je uoči današnjeg okršaja vezista Sutjeske Branislav Janković, a prenosi CdM.me.

Treba naglasiti da gosti ulaze značajno oslabljeni neigranjem Damira Kojaševića koji ima parne kartone.

CRNA GORA 1 - 26. KOLO

Nedelja

18.00: (2,55) Grbalj (3,00) OFK Titograd (2,80)

20.00: (2,30) Kom (3,15) Rudar (3,05)

20.00: (3,25) Petrovac (3,05) Iskra (2,25)

20.00: (2,70) Zeta (2,75) Podgorica (2,90)

20.30: (1,85) Budućnost (3,35) Sutjeska (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Crna Gora 1Budućnost PodgoricaSutjeska NikšićMladen Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara