Strahinja Pavlović (Printscreen)
Strahinja Pavlović (Printscreen)

Strahinjino predstavljanje Milanu: Uživao sam i kao rival na San Siru, Vidić mi je inspiracija

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 15:14

Srpski reprezentativac u intervjuu za klupsku televiziju Rosonera dao priliku novim navijačima da ga upoznaju

Spektakularnim videom u kojem su povučene paralele sa čuvenim štoperom Japom Stamom, Milan je predstavio Strahinju Pavlovića. Posle višenedeljnog natezanja sa Salcburgom, Rosoneri su ipak izgurali svoj plan do kraja i kupili reprezentativca Srbije za fiksnih 18.000.000 evra uz potencijalne bonuse od 2.000.000.

Posle Alvara Morate postao je 23-godišnji Šapčanin drugo pojačanje italijanskog velikana, a nakon transfera karijere imao je priliku da se predstavi novom klubu i novim navijačima kroz intervju za Milan TV.

Izabrane vesti

Prvo je objasnio kako se izgovara prezime Pavlović, a zatim pričao o svom imenu. "Strahinja znači 'bez straha'. Volim svoje ime, mislim da me dobro opisuje", počeo je Pavlovič. Potom je pričao o slavnim štoperima Rosonera.

"Za Milan su igrali veliki defanzivci poput Maldinija, Stama, Neste. Bili su fantastični, ali nažalost, bio sam premlad da bih mogao da ih gledam. Ali za mene, ova trojica su bili neverovatni."

A kada treba tražiti uzore i idole među Srbima?

"Za mene je to Vidić. Bio je izuzetno snažan štoper, takav mu je bio i stil. Gledao sam ga kada sam bio mlađi, uvek pratio. On je moja inspiracija."

Koliko je Strahinja prisutan i postojan u svlačionici?

"Taj pobednički karakter je izuzetno bitan i njemu posvećujem mnogo pažnje."

Svojevremeno je sa Noom Okaforom u dresu Salcburga igrao protiv Milana, sada se ponovo ujedinio sa nekadašnjim saigračem.

"Očigledno da sam vrlo srećan što ću ponovo igrati sa Nooom. Igrali smo zajedno dve sezone i razvili sjajan odnos."

U Mozzartovom gradu nosio je broj 31. U Gradu mode, zadužio dres sa istim brojem, brojem koji je svojevremeno nosi pomenuti Jap Stam.

"On je legenda i srećan sam što nosim 31. To je bio moj broj u Salcburgu. Volim taj broj."

Ne zaboravlja Strahinja atmosferu na San Siru koju je osetio drugog novembra 2022. godine kada je njegov Salcburg u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona poražen 4:0.

"Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam ušao na zagrevanje. Bila je vrela atmosfera. Navijači su pevali poznatu pesmu 'Sara perche ti amo'. I ja sam, kao protivnik, uživao u atmosferi."

Za kraj, nije želeo da komentariše fudbalski stil novog trenera Paula Fonseke.

"Videćemo. Spreman sam da se borim i da radim ono što trener očekuje od mene. Spreman sam za sve što se od mene traži."


tagovi

Strahinja Pavlovićac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara