Strahinja Pavlović na pregledima u Rimu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 15:33

Partizan i Lacio završavaju transfer mladog štopera

Finalizacija transfera je u toku. Strahinja Pavlović je danas otputovao iz Beograda u Rim na lekarske preglede, nakon kojih će staviti paraf na ugovor sa Lacijom.

Fudbaleri Partizana posle pobede nad Moldeom (2:1) dobili su dva slobodna dana od trenera Sava Miloševića, što su Strahinja Pavlović i njegovi agenti zaduženi za transfer u Lacio, Mateja Kežman i Zvonimir Vukić, iskoristili da se završi sav posao oko njegovog prelaska među Nebeskoplave.

Izabrane vesti

Dogovor je ostao: Lacio će platiti Partizanu 5.500.000 evra na ime obeštećenja, dok će Pavlović ostati u Humskoj do kraja sezone, kao pozajmljeni igrač. Imaće i crno-beli i mladi štoper korist od tog posla, jer srpski klub neće morati da juri još jednog defanzivca u poslednjim danima prelaznog roka, a Strahinja će imati fudbala u nogama do maja, pogotovo ako Partizan uspe da se plasira u Ligu Evrope.

Zainteresovani su za Pavlovića bili i Juventus i Benfika, pominjao se i Seltik, čiji je trener Nil Lenon bio uživo da ga gleda u Rilu na meču sa Konahsom. Ipak, Lacijali su takođe dugo pratili igre stamenog štopera Partizana i praktično iz drugog plana nastupili u pravom trenutku i ugrabili talentovanog igrača. Visina obeštećenja se sve vreme kretala tu oko 6.000.000 evra, tako da je Partizan završio transfer u skladu sa očekivanjima. 

U pitanju je sasvim dobar transfer za srpske uslove, pogotovo što su crno-beli za nešto manje novca pre dve godine prodali Nikolu Milenkovića u Fiorentinu, iako je takođe mladi štoper imao više superligaškog iskustva od Pavlovića.

Podsećanja radi, iza Strahinje je svega šest meseci seniorskog fudbala. U prvi tim je uskočio zimus, kada mu je Zoran Mirković dao priliku da debituje, a već druga utakmica u karijeri mu je bila večiti derbi na Marakani, koji je odradio bez greške i već tu je skrenuo pažnju na sebe.

Evropske utakmice na početku ove sezone, pogotovo na vrućem terenu u Turskoj, pokazale su da se Pavlović ne boji ničeg na terenu, da ima „petlju“ za velika dela, a praktično je opšti stav da za mladog štopera nema boljeg mesta za brušenje od Italije. I Milenković je za kratko vreme postao seniorski reprezentativac Srbije, a takva budućnost se predviđa i Pavloviću.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara