Strahinja Pavlović (© Star sport)
Strahinja Pavlović (© Star sport)

Strahinja Pavlović: Lepo je kad znamo da smo ostvarili cilj

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 12:26

„Voleo bih da Portugalija pre Italije ode na Mundijal“, kaže štoper srpske reprezentacije

Privilegija kakvu veliki nemaju. Aktuelni i bivši prvak Evrope će verovatno razigravati za plasman na Mundijal, a naša reprezentacija je već u Kataru i može spokojno da se priprema za ono što nas čeka od 21. novembra na Bliskom istoku.

Sve kao posledica činjenice da je kvalifikacije odigrala u velikom stilu, plasirala se na Prvenstvo sveta tako što je dobila Portugaliju u Lisabonu i zato će tokom martovskog termina igrati kontrolen utakmice. Za razliku od baraža...

Izabrane vesti

To sazanje raduje naciju i sve reprezentativce.

Lepo je kada znamo da smo cilj ostvarili, kad imamo dve prijateljske utakmice koje bi trebalo maksimalno ozbiljno da shvatimo, jer je to priprema za Mundijal i Ligu nacija. Protiv Mađara smo igrali u prethodnom izdanju Lige nacija, o Dancima da ne pričamo, odigrali su sjajne kvalifikacije, biće izvanredne utakmice, sigurno“, istakao je Strahinja Pavlović.

Prema izjavama izabranika Dragana Stojkovića, a baš to su potencirale Pavlovićeve kolege iz odbrane, Uroš Spajić i Stefan Mitrović, ambijent u državnom timu je na visokom nivou.

Već smo godinu dana zajedno, plasirali smo se na SP, odigrali sjajne kvalifikacije. Uželeli smo se jedni drugih. Bili smo već na ručku, pričali, lepo je biti ovde“, ističe štoper Monaka na pozajmici u Bazelu i oživljava sećanja na društvenu igru koja je postala zaštini znak ove generacije otkako ju je Piksi preuzeo. „Pitaćemo Duću (Tadića, op. aut.) i kapitene, videćemo šta će reći. Otprilike će biti 'Mafija'. Ja je obožavam“.

Prvi rival Orlova u 2022. biće Mađarska. Meč je na programu u Budimpešti u četvrtak veče.

Prošli put kad smo se sreli izgubili smo kod kuće, a u Budimpešti igrali nerešeno. Očekujem da im se revanširamo. Cela ekipa oseća sigurnije, imamo to samopouzdanje koje nam je falilo. Sigurno je lakše odigrati utakmicu“, istakao je mladi štoper, uz podsećanje da je ekipa u Lisabonu, kad je tukla favorizovane Portugalce, izgleda sjajno. „Može i bolje. Bila je dobra utakmica, dobro smo stajali, dobro odigrali. Mi u odbrani dosta zavisimo od cele ekipe, ako svi odigraju kompaktno onda mi nemamo problema“.

Prijateljska utakmica, četvrtak, 19.30: (3,60) Mađarska (3,20) Srbije (2,15)

Sbija je siguran učesnik Prvenstva sveta, ali nisu sve vize podeljene. Jedna zvučna reprezenatacija će izvisiti: Portugal ili Italija?

„Možda bih više hteo da Portugal ode. Italija je prvak Evrope, bilo bi šokantno da ne ode na SP, ali više volim Portugalce“.

Za 1. april je zakazan žreb u Dohi.

Nisam razmišljao o njemu. Sigurno ćemo dobiti dobre grupe, sve ekipe u Kataru su jake“, podseća Strahinja Pavlović.

SVE SUPER U BAZELU

Promenio je Pavlović sredinu tokom zime. Umesto u Monaku, gde posle odlaska Nika Kovača, nije dobijao šansu kod novog trenera Pola Klemena, obreo se u Bazelu. Mada ga je u tu sačekao peh, jer je samo nekoliko sedmica posle potpisa i švajcarski velikan smenio trenera.

Tek sam došao, odigrao nekoliko utakmica, zasad je sve kako valja. Nadam se da će biti još bolje i da ću ući u ritam kako bih bio spreman za sve što sledi“, rekao je Pavlović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeStrahinja PavlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara