(Star sport)
(Star sport)

Strahinja + Lazar = Milanović za 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 11:24

Rosoneri stežu obruč oko srpskih reprezentativaca

Dvojica srpskih fudbalera su bila u timu Milana prošle sezone, a želja je da ih makar dvojica budu i u nastupajućoj. Možda i trojica…

Mladi Jan Karlo Simić je već na putu za Belgiju gde ga čeka realizacija transfera u Anderleht za 3.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Situacija oko Luke Jovića je neizvesna jer mu se ne sviđaju uloga i minutaža, a Zenit i Fenerbahče su moguće destinacije za nastavak karijere.

Izabrane vesti

I ako ode Jović, Milanov plan je da srpski tandem od ovog leta budu Strahinja Pavlović i Lazar Samardžić, projektovani nosioci igre reprezentacije Srbije u budućnosti.

Pregovori oko Pavlovićevog transfera su počeli odavno. Milan je preko agenta Zvonimira Vukića dobio zeleno svetlo za Pavlovićeve uslove. Srpski štoper je pristao na petogodišnji ugovor vredan 1.700.000 evra neto po sezoni. Ostaje da Milan reši otpor Salcburga. Igrač je austrijskom klubu poručio da ne želi ni u Premijer ligu, ni bilo gde drugo već samo u Milan što iz jednačine izbacuje i Atletiko Madrid koji se takođe zainteresovao.

Na početku je Red Bulov klub isticao početnu cenu od 30.000.000 evra, ali ju je brz spustio na 25.000.000 svestan pritiska igrača i ogromne želje da promeni sredinu. Milan trenutno nudi 18.000.000 evra i veruje da će vremenom slomiti Austrijance da pristanu na sumu od 20.000.000 evra. Možda i neki bonus i procenti od dalje prodaje… Italijanski mediji pišu da je ovo ključna nedelja u pregovorima i da će se za vikend znati dolazi li Strahinja Pavlović u tabor sedmostrukog prvaka Evrope.

Milanu je takav igrač svakako neophodan i idealno mu se uklapa u novu sportsku i ekonomksu filozofiju rada. Simon Kjer je napustio klub, Simić će za njim, a Rosoneri strepe da bi neka jaka premijerligaška ponuda mogla da raspari startni štoperski tandem Fikajo Tomori - Malik Tšau. U tom slučaju im je Pavlović preko potreban…

A neophodan im je i Lazar Samardžić kao osveženje u ofanzivnom delu veznog reda. Letos je bio na korak od Intera, zimus od Napolija, u međuvremenu su ga hteli Juventus i Lacio da bi se krug zatvorio ofanzivom Milana na njegov potpis. Nije im prva jer su ga Rosoneri hteli i u leto 2022. kada je direktor bio Paolo Maldini.

Rosoneri su na poečtku pregovora sa Udinezeom ponudili 15.000.000 evra, klub sa Friulija traži 20.000.00, ali tu nisu nepremostive razlike i trebalo bi kroz koji dan da nađu zajednički jezik. U toku nedelje se u sedištu Milan očekuje Lazarov otac koji ga zastupa kao agent i to će biti ključni pregovori za transfer. Milan je sa igračeve strane dobio pozitivne signale da Lazar želi crveno-crni dres. Deo dogovora sa Udinezeom može da predstavljen i ubacivanje Tomaza Pobege u transfer jer se Zebrama se sviđa italijanski vezista. Problem je njegova plata koja je trenutno previsoka za njihove standarde.

Ova nedelja je ključan. Ako Milan želi tandem iz srpske reprezentacije, moraće da izdvoji najmanje 35.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Strahinja PavlovićLazar Samardžić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara