Rosen Božinov (©Facebook)
Rosen Božinov (©Facebook)

Štopera CSKA 1948 snimali Benfika i Anderleht, ali najbliži je transferu u Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 12:04

Bugari bi u 19-godišnjem Rosenu Božinovu konačno mogli da dobiju fudbalera na visokom nivou

Bugarski fudbal godinama već pati za nekom svetskom zvezdom, davno je prošlo vreme igrača poput Hrista Stoičkova ili Krasimira Balakova. Veliku nadu da bi mogao da dosegne te visine poležu u Rosena Božinova, talentovanog defanzivca koji je privukao pažnju klubova iz zapadne Evrope.

Reč je o 19-godišnjem štoperu CSKA 1948 iz Sofije, timu koji je ove sezone izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. Božinov je tokom sezone bio na konstantnom radaru skauta Benfike, anderlehta i Antverpena, a povezivali su ga bugarski mediji početkom godine i sa Portom.

Izabrane vesti

Ipak, sudeći prema najnovijim informacijama portala Sportal.bg, Božinov ovog leta neće preći u neki od tih klubova. Jer, na stolu CSKA 1948 ima iz redova šampiona Engleske, Mančester Sitija.

Naravno, kako to već biva sa Siti grupom, ne bi Božinov bio angažovan da igra u prvom timu. Već, poput Jovana Mijatovića ili pre njega Đorđa Gordića, Slobodana Tedića, Filipa Stevanovića, Ivana i Luke Ilića, bio bi prosleđen na pozajmicu u neki od razvojnih klubova. Navodno, već mu je predočeno da bi igrao za italijanski Palermo, kojem je potreban defanzivac njegovih karakteristika.

CSKA 1948 ne žuri da prihvati ponudu, još uvek razmatra opcije. Svesni su u Sofiji da u Božinovu imaju zlatnu koku. Ovaj 193 centimetara visoki defanzivac je ove sezone odigrao 18 mečeva za bugarskog prvoligaša.

U ovom trenutku Bugarska nema nijednog igrača u Ligama petice. Najbliži je bio Ilija Gruev član Lidsa, tima koji je izgubio u finalu baraža za plasman u Premijer ligu.




tagovi

Rosen BožinovMančester SitiCSKA 1948

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara