Foto: Arsenal.com
Foto: Arsenal.com

Stop Aston Vili, Arsenal ima novu "desetku"

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 17:07

Mladi Emil Smit-Rou produžio ugovor sa Tobdžijama do 2026. godine

Prvo mu je preotela Emilijana Buendiju, potom poželela da mu otme i dragulj iz ruke, ali su u Arsenalu stegli pesnicu i rekli – stop. Džaba ponuda birmingemskog kluba od 29.000.000 evra, potom i pojačana od 35.000.000, Tobdžije u Emilu Smit-Rou vide svetlu budućnost. Potvrđeno ovog četvrtka, pošto je 20-godišnji kreativni vezista stavio paraf na novi, petogodišnji ugovor sa londonskim klubom.

Izabrane vesti

— Arsenal (@Arsenal) July 22, 2021

Koliko mu veruju govori i to da će umesto dosadašnjeg 32, na dresu nositi broj 10, isti onaj koji su između ostalih ranije nosili Pol Merson, Denis Berkamp, Robin Van Persi i poslednji među njima Mesut Ozil, nakon čijeg odlaska iz kluba je bio upražnjen godinu dana.

"Svi znaju da dres sa brojem 10 ima veliku težinu. Legende koje su ovde igrale i nosile ovaj dres… malo mi je sve ovo previše trenutno, ali sam siguran da ću se smiriti nakon nekog vremena. Kada sam bio mlađi gledao sam Denisa Berkampa, a kad sam prolazio kroz akademiju bio je tu Mesut Ozil, i biti u prilici da igram sa njim bilo je neverovatno. Samo želim da nastavim sa radom i nadam se da ću moći da igram kao oni i ponovim ono što su oni uradili", rekao je 20-godišnjak.

Smit Rou je u klub stigao sa devet godina, a debi u prvom timu upisao u septembru 2018. godine u trećoj rundi Liga kupa protiv Brentforda. Od tada još 44 utakmica uz sedam golova i osam asistencija, od kojih je veći deo došao u prošloj sezoni (četiri, osam), u kojoj se i probio do prvog tima.

"Kao što smo svi mogli da vidimo prošle sezone, Emil je inteligentan igrač sa vrhunskim sposobnostima. Njegova oštrina pri okretu i izuzetna vizija već su ga učinili našim ključnim igračem. Njegov stav i spremnost da uči takođe su bili vrlo impresivni", rekao je trener Arsenala Mikel Arteta povodom produžetka saradnje.


tagovi

Emil Smit RouArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara