Stolica okupio Orliće, Pavlović i Stevanović neizvesni za utakmice

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 16:51

Selektor objasnio i izostanak Vlahovića

Dve utakmice kod kuće čekaju Orliće u nastavku borbe za Evropsko prvenstvo. Selektor Ilija Stolica je danas okupio svoje pulene za mečeve sa Estonijom (15.11) i Rusijom (19.11), ali već na prvom koraku dočekala ga je vest koja ga baš i nije oduševila.

Igrači Partizana Strahinja Pavlović i Filip Stevanović požalili su se na povrede i neizvesno je da li će moći da pomognu saigračima u naredne dve utakmice. Po mišljenju selektora Stolice – male su šanse.
Atmosfera je dobra, zadovoljstvo je videti sve momke i saradnike na okupu, atmosfera je, dakle, onakva kakva i treba da bude. Imamo nekih kadrovskih, nepredviđenih problema, što u fudbalu predstavlja realnost. Filip Stevanović i Strahinja Pavlović imaće kontrolni pregled, ali mislim da će biti teško da računamo i na jednog i na drugog za predstojeće utakmice”, saopštio je Stolica.

Izabrane vesti

Selektor mlade reprezentacije Srbije je kratko na funkciji, ali je zadovoljan kako ekipa napreduje.
Vreme koje imamo je limitiramo za ono što mi želimo da sprovedemo, ali dosta stvari je urađeno na samim utakmicama i dobili smo ono što smo želeli. Naravno, sve bi bolje bilo da je i rezultat iz Poljske to ispratio, ali neke stvari moramo u hodu i kroz samo takmičenje da rešavamo”.

Nije Stolica govorio o bodovima pred naredne dve utakmice, već o drugoj vrsti očekivanja od tima.
Bio bih zadovoljan da momci podignu nivo igre za deset posto u odnosu na prethodne utakmice, jer sam siguran da bilo koji proces koji je obrnut nije dobar u tom smislu. Ponašamo se kao favoriti, a videćemo kakav će biti rezultat. Ova generacija će pokazati vrhunski kvalitet koji ima i to će doći u nekom narednom periodu, nedostak je više vremena koje svi želimo zajedno da provedemo”.

Prvi rival u ovom ciklusu kvalifikacija je Estonija.
Estonija je selekcija naslonjena na školu fudbala koja je prisutna u bivšim sovjetskim republikama. Ekipa koja se oslanja na kontra napade. Upoznali smo se sa njihovim vrlinama i manama”.

Na koncu, Stolica se osvrnuo i na izostanak Dušana Vlahovića, koji ovog puta nije dobio poziv.
Mlada reprezentacija mora da bude filter za A tim, filter u svakom smislu, naravno u igračkom smislu, ali i na model ponašanja svakog reprezentativca. Konkretno, pitali ste me za Vlahovića, razgovarali smo, on jasno zna šta treba da uradi i na koje stvari da utiče, jer njegov fudbalski kvalitet je neosporan, oduševio sam se sa dva njegova gola, čestitao mu… Druge stvari će sigurno promeniti, upravo zbog toga da sutra u A selekciji ne bi imali situaciju koja je morala ranije da se rešava”, ostao je delom “zakopčan” selektor Ilija Stolica.

Foto: FSS

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara