Stojković za 201/101

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.19. | 12:08

Matematika kaže da je red da crno-bela mreža ostane netaknuta...

Prošlo je devet godina otkad se dogodio fudbalski zemljotres na dve strane Topčiderskog brda, otkad je Vladimir Stojković obukao dres Partizana. Došao je kao veliko pojačanje, mada je malo ko očekivao da će toliko radnog staža sakupiti u Humskoj 1. S vremenom je stigao i do kapitenske trake koju nosi ove sezone, otkako je Saša Ilić otišao u penziju. I do ogromnog poverenja koje u njega imaju i saigrači i navijači.

U tih devet godina, odnosno, sedam sezona, jer je u jednom periodu sreću ponovo potražio u inostranstvu, Stojković je odigrao tačno 200 takmičarskih utakmica za Partizan. Ona prva sa Moldeom u Beogradu (2:1) bila je ta za jubilej - okruglo 200 mečeva!

Izabrane vesti

Večerašnji revanš sa Norvežanima na severu kontinenta (19.00, RTS1) biće 201. Stojkovićev nastup u dresu Partizana. Rekord je još daleko: drži ga Fahrudn Omerović, koji je ukupno 267 puta čuvao mrežu crno-belih na takmičarskim utakmicama. Ono gde sadašnji golman Parnog valjka jeste pretekao nekadašnju dugogodišnju "jedinicu" kluba jeste broj nastupa na međunarodnoj sceni. Omerović je 27 puta branio gol Partizana, a Stojkoviću će večeras u Moldeu biti 42. nastup.

Stojković nije sačuvao gol protiv Moldea u Beogradu, Bolijev udarac, od dve stative, bio je neodbranjiv. I tako se čudno poklopilo da danas, uoči revanša sa Norvežanima, u Vladimirovom bilansu stoji: okruglo 200 utakmica za Partizan i okruglo 100 mečeva sa netaknutom mrežom! Statistički gledano, na svakoj drugoj utakmici Stojković je sačuvao gol. Prema tome, ako je na prošloj primio pogodak, zakon brojeva kaže - večeras neće.

Ipak, mnogo je bolje uzdati se u Vladimira nego u brojeve. Golman Partizana je "zverka" rođena za velike utakmice. Čovek na kojeg pritisak ne može da se zalepi, kojom god snagom da ga "napadne". Čak ni kada napravi kiks, kao protiv Malatije u Turskoj, to u momentu zaboravi i briljira do kraja meča.

Prema tome, recept za Molde je jasan: Stojkovićeve "čiste rukavice" 101. put u dresu Partizana i prolaz u Ligu Evrope je u rukama.

Pogledajte i novu epizodu seriju Ekipizza

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara