Stojković: Krstajiću, verujem u tebe

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.19. | 15:25

„Nikad me nije pitao da li sam golman za klupu“, kaže čuvar mreže Partizana povodom izostanka sa spiska reprezenatcije

Skoro 13 leta saradnje Mladena Krstajića i Vladimira Stojkovića. Prvo u reprezentaciji Srbije i Crne Gore počev od Mundijala u Nemačkoj, preko Partizana (kao saigrači, pa odnos direktor-igrač), zatim u državnom timu koji je pod palicom Slavoljuba Muslina izborio plasman na Prvenstvo sveta u Rusiju, na kome je 35-godišnji Lozničanin bio jedan od boljih pojedinaca našeg sastava, ali...

Otkako se završio turnir u najvećoj zemlji sveta, Stojkovića nekim čudom nema u A selekciji. Prvo Krstajićevo obrazloženje glasilo je da „nije otpisan, ali se pojavila mogućnost da kroz Ligu nacija pružimo šansu drugima“, kao i da „na Stojkovića i dalje računa za neke bitnije utakmice“.

Izabrane vesti

I dođoše na red bitniji mečevi, pošto 20. marta gostujemo Nemačkoj u prijateljskom, a pet dana kasnije Portugaliji u takimičarskom susretu na početku kvalifikacionog puta ua Prvenstvo Evrope. Kao i tokom minulih šest meseci, nema Stojkovića na spisku.

Sad su razlozi drugačiji...
„Suvišno je komentarisati njegov ljudski i fudbalski kvailtet. On nije golman za klupu, on je da brani od početka. U ovom momentu Dmitrović je broj 1, to je tako. Nikom nije rečeno da neće više igrati za reprezentaciju“, poručio je u petak iz Stare Pazove Mladen Krstajić.

Na odgovor Partizanovog golmana nije se dugo čekalo. U izjavi MOZZART Sport, Stojković uverava da ga nekadašnji saborac iz klupskih i reprezentativnih dana zaista nije kontaktirao.
„Nikad me, od okončanja Mundijala, nije pozvao da pita da li sam golman za klupu ili ne. Da se razumemo, Mladenu Krstajiću želim svu sreću ovog sveta i nadam se, ma verujem u njega, da će kad-tad ispuniti reči iz septembarskog obraćanja novinarima kad je rekao da sam golman za bitne utakmice. Jednostavno, verujem da će on to uraditi“, predočio je Stojković.

Imajući u vidu da je reč o fudbalerima koji su dosta toga prošli zajedno, osetio je potrebu da naglasi:
Selektoru hvala na lepim rečima. Znam da ima lepo mišljenje o meni, svojevremeno je bio jedan od onih što su me doveli u Partizan, dugo smo igrali zajedno i na osnovu toga može da proceni da li sam, kad je Srbija u pitanju, za klupu ili prvih 11. Nisam dobio poziv i to je u redu, ali me nikad niko nije ni pitao da li sam golman za klupu. Baš zato što se dobro poznajemo, što znam kakav je Krstajić čovek, siguran sam da će ispuniti ono što je o meni rekao prethodni put“.

Umesto zaključka...
Sa mnom ili bez mene, saigračima želim od srca sve najbolje i dosta sreće u kvalifikacijama za EURO“, dodao je Vladimir Stojković za naš portal.

PRIHVATAM PONUDU TONČEVA

Na opasku Ivice Tončeva i predlog „nadleženim organima koji oganzuju žreb da Vladimira Stojkovića pozovu da izvlači parove polufinala Kupa, čuvar mreže Partizana – koji je prethodno projektovao ceo ishod do samog finala – kaže da nema ništa protiv, uveren da će rezultat biti baš onakav kakav je rekao posle prvenstvenog duela sa Radničkim.
„Gospodinu Tončevu zahvaljujem na ponudi. Prihvatiću je i zahvalan sam na njoj. Inače, cenim sve što je uradio za Niš. I zahvalan sam na ponudi da prisustvujem izvlačenju parova. Mnogo mi to znači. Znam da cenim...“.

FOTO: Star sport


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMladen KrstajićVladimir StojkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara