(Star sport)
(Star sport)

Stojke završio sa jednim, ali čeka drugi klub u Arabiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 17:32

Srpski golman želi još da brani

Kad je mogao Đanuliđi Bufon da brani u 45. godini, može i Vladimir Stojković makar još jedan ugovor da odradi pre kraja karijere. Srpski golman jeste završio misiju u Al Fajhi, ali nije rekao zbogom fudbalu, iako će na Vidovdan proslaviti 41. rođendan.

Prema informacijama Mozzart Sporta, Stojković je u sferi interesovanja drugog kluba iz Saudijske Arabije i čeka zvaničnu ponudu kako bi realizovao posao. To znači da niti planira da odloži rukavice u arhivu, niti da se vraća u evropski fudbal, jer mu arapski prija.

Izabrane vesti

Za tri godine saradnje sa Vukom Rašovićem, nekadašnji čuvar mreže Partizana je čuvao mrežu Al Fajhe u 98 zvaničnih utakmica, u poslednje dve sezone nekoliko puta izlazio na crtu i jednom od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Kristijanu Ronaldu i partije protiv slavnog Portugalca, ali i velikih zvezda angažovanih iz Premijer lige potvrdile su i da u njemu i dalje gori vatra i da može da ima značajnu ulogu u timu.

Samo je pitanje kom. Jasno je da to neće biti Al Fajha, pošto je ugovor istekao, a imajući u vidu da je reč o sredini koja nije ulagala poput najbogatijih (Al Hilal, Al Itihad, Al Nasr) plasmani u sredinu tabele, daleko od borbe za opstanak, ocenjeni su zadovoljavajućim.

Mimo tamošnje Pro lige, Stojković je zajedno sa trenerom Vukom Rašovićem i njegovim saradnikom Ljubišom Rankovićem, najveći uspeh postigao maja 2022. osvajanjem Kupa kralja, izuzetno cenjenog na teritoriji Saudijske Arabije.

Inače, Stojković je jedan od 79 potpisnika Apela za spas Partizana, kojim bivši asovi zagovaraj promene u Humskoj.



tagovi

Vladimir StojkovićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Al Fajha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara